Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για προβοκάτσιες και επιθετική πολιτική


«Εμείς στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο, σε όλες μας τις δραστηριότητες, είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου, του διαλόγου και είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους. Όμως, δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβοκατόρικη ρητορική και εξακολουθεί να προχωρά σε προβοκατόρικες ενέργειες και δράσεις ενώ έχει και επεκτατική και επιθετική πολιτική», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

«Δυστυχώς, ο κόσμος αγνοεί τις κάθε είδους αισχρότητες, τη σκληρότητα και την απάνθρωπες μεθόδους που εφαρμόζει η Ελλάδα απέναντι σε αθώους ανθρώπους εδώ και χρόνια», συνέχισε ο Ακάρ.

Υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μετά το τελευταίο περιστατικό της FRONTEX και τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να βλέπει την πραγματικότητα, αν και σε περιορισμένο βαθμό».

Ο Τούρκος δήλωσε ακόμη πως η τουρκική πολεμική αεροπορία αποσύρθηκε από την άσκηση Tiger Meet επειδή η ελληνική πλευρά «προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την άσκηση ενάντια στα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της Τουρκίας» συμπεριφερόμενη εγωιστικά και κάνοντας κατάχρηση σειράς ζητημάτων περί δικαιοδοσίας στο FIR, αποστρατικοποιημένου καθεστώτος νησιών και στις περιοχών έρευνας και διάσωσης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.