Πτώση της τιμής του χρυσού.Άνοδος του δολλαρίου!!


 


 Πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού καθώς το δολάριο σκαρφαλώνει σε υψηλό 20 ετών, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο (που τιμολογείται σε δολάρια) ακριβό για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα.

Το δολάριο ενισχύθηκε καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν ασφάλεια και αποδόσεις εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως και την αύξηση των επιτοκίων.

"Μια αποφασιστική άνοδος υψηλότερα των 104,00 μονάδων από το δολάριο, θα πρέπει να είναι αρκετή για να δοκιμάσει (ο χρυσός) εκ νέου την υποστήριξή του στα 1.850 δολάρια" και στη συνέχεια στα 1835 δολάρια, ανέφερε ο αναλυτής Jeffrey Halley.

"Οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, το ταχύτερο QE, το ισχυρότερο δολάριο και ενδεχόμενη χαλάρωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, είναι οι κύριοι λόγοι που δυσκολεύουν την άνοδο του χρυσού", αναφέρουν αναλυτές.

Οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, που τροφοδοτείται από τον ραγδαίο πληθωρισμό και το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο, θα πρέπει να προστατεύσουν κάπως τις τιμές χρυσού.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές πλατίνας και παλλαδίου από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, σε ένα νέο πακέτο κυρώσεων 1,7 δισ. στερλίνων (2,10 δισ. δολάρια) στο εμπόριο.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.