Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν Ερντογάν για την λενταξη Φιλανδίας - Σουηδίας στο ΝΑΤΟ


 

 Ο Εμανουέλ Μακρόν, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Στη διάρκειά της, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, ο Μακρόν ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις που έλαβαν οι κυβερνήσεις Σουηδίας και Φινλανδίας για την ένταξή τους στη Συμμαχία και ευχήθηκε να βρεθεί γρήγορα λύση στο θέμα με την αρνητική στάση της Άγκυρας.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων Τουρκίας-Γαλλίας, καθώς και τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι επιθυμεί να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν «μια δίκαιη ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» και ότι συνεχίζει να ενθαρρύνει τις δύο χώρες στην προσπάθεια τερματισμού του πολέμου μέσω διαλόγου και διπλωματίας.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι επαφές της Σουηδίας και της Φινλανδίας με οργανώσεις υπό τον έλεγχο του PKK/YPG δεν θα ήταν συμβατές με το πνεύμα της συμμαχίας υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.

Οι δυο πρόεδροι συζήτησαν «την επείγουσα ανάγκη να καταστεί δυνατή η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα οποία εξαρτώνται πολλές χώρες για την επισιτιστική τους ασφάλεια. Αναφέρθηκαν στους διάφορους πιθανούς τρόπους μεταφοράς των σιτηρών εκτός Ουκρανίας και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή προκειμένου να βρεθεί γρήγορα λύση».

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.