Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που θα περάσει κοντά από τη Γη φέτος


Ο αστεροειδής 7335 (1989 JA) έχει το μέγεθος του Έβερεστ και θα είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που θα περάσει κοντά από τη Γη για φέτος στις 27 Μαΐου. Ο όρος “κοντά” όταν μιλάμε για τις αποστάσεις του διαστήματος βέβαια διαφέρει από αυτό που πιθανόν να έχουμε στο μυαλό μας. Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση 4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ή αν θέλετε τη δεκαπλάσια απόσταση μεταξύ Γης-Σελήνης.

Η διάμετρος του 1.8 χιλιομέτρων είναι αρκετή για να τον κατηγοριοποιήσει η NASA στη λίστα με τους “πιθανώς επικίνδυνους”, με πιθανότητα τεράστιας καταστροφής αν η τροχιά του αλλάξει και χτυπήσει της Γη.

Ο αστεροειδής ταξιδεύει με ταχύτητα 76.000 χιλιομέτρων την ώρα, 20 φορές ταχύτερα από μία σφαίρα και το επόμενο πέρασμά του αναμένεται στις 23 Ιουνίου 2055, ευτυχώς σε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη. Ο 7335 (1989 JA) συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 29.000 αντικειμένων που παρακολουθεί η NASA κάθε χρόνο, τα οποία περνούν σε απόσταση έως και 48 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την τροχιά της Γης. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι πολύ μικρότεροι αστεροειδείς, με τον 7335 να είναι μεγαλύτερος από 99% αυτών.


unboxholics.com


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.