Bitcoin- Kάτω από 27.000 δολάρια


Συνεχίζεται η ακραία διολίσθηση στο Bitcoin όσο και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το πρώτο τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης token να πέφτει τις πρώτες πρωινές ώρες κάτω από το επίπεδο των 27.000 δολαρίων.

Μάλιστα, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές κινούνταν περί των 26.900 δολαρίων ανά νόμισμα, υποχωρώντας -14%.

Το έτερο μεγάλο κρυπτονόμισμα, το Ether, σημείωνε πτώση -13%, στα 1.832,33 δολάρια. 

Ως αιτία για την πτώση φαίνεται πως είναι η εκτίναξη τον πληθωρισμού στις ΗΠΑ για τον μήνα Απρίλιο, στο 8,3%, ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από το αναμενόμενο, με τους επενδυτές, πλέον, να αναμένουν ακόμα πιο επιθετική νομισματική πολιτική εκ μέρους της Fed, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έχει αυξήσει ήδη δύο φορές τα επιτόκια, κατά 25 μ.β. και 5 μ.β. Σημειώνεται πως η αγορά προεξοφλεί ακόμα μεγαλύτερες επιτοκιακές αυξήσεις στις επόμενες συνεδριάσεις της Fed, κατά -τουλάχιστον- 75 μ.β.

Τα κρυπτονομίσματα παραμένουν σε υψηλή συσχέτιση με τον S&P 500 και, πιο πρόσφατα, τον Nasdaq Composite, που κατρακυλά…«Η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται υπό πίεση εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε ο Michael Rinko, partner στο AscendEx. «Η Fed συνεχίζει τις επιτοκιακές αυξήσεις, έτσι οι μετοχές συνεχίζουν να πέφτουν και τα κρυπτονομίσματα να διολισθαίνουν. Εύλογα η αγορά φοβάται».


Αυτή είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα το bitcoin πέφτει στο εύρος των 29.000 $. Οι αναλυτές είχαν ορίσει τα 30.000 δολάρια ως βασικό επίπεδο αντίστασης για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ενώ προεξοφλούσαν περαιτέρω πτώση αν δεν διατηρούνταν σε αυτά τα επίπεδα.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Bitcoin βρισκόταν στα 40.000 δολάρια, αλλά γρήγορα η πορεία του αντιστράφηκε, κινούμενο προς χαμηλότερα επίπεδα.

Το φαινόμενο Terra…

Ακραία διολίσθηση σημειώνει το αμφιλεγόμενο αλγοριθμικό stablecoin TerraUSD την Τετάρτη 11 Μαΐου, με την αγορά των κρυπτονομισμάτων να αναμένει, προεξάρχοντος του κύριου υποστηρικτή του εν λόγω project Do Kwon μια διάσωση…

To stablecoin , που προώρισται να τελεί σε σχέση 1:1 με το αμερικανικό δολάριο, κατρακυλά 60%, στα 40 σεντ, ενώ έφτασε να τυγχάνει διαπραγμάτευσης ακόμα και στα 35 σεντ, σύμφωνα και με τα στοιχεία της CoinGecko. Το αδελφό token, το Luna, καταγράφει βουτιά περισσότερο από 80%, στα 0,5 δολάρια.

Μαζί τους υποχώρησαν και άλλα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να βυθίζεται 5%, στα 30.321 δολάρια, και το Ether να υποχωρεί 4%, στα 2.286 δολάρια. Mute

Aπό την άλλη, οι αγορές έδειξαν δεν φαίνεται να εγκλωβίζονται, με stablecoins όπως το Tether να κρατούν και τα μεγάλα tokens, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin και Ether, να πέφτουν λελογισμένα.

Η κεφαλαιοποίηση του TerraUSD ανέρχεται πλέον στα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, ενώ πριν συντριβεί είχε φτάσει στα 18,4 δισ. δολάρια. Η «βουτιά» στο TerraUSD, ή UST, έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για τα αλγοριθμικά stablecoins.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το token έχασε την προβλεπόμενη πρόσδεσή του στο δολάριο ΗΠΑ, υποχωρώντας στα 99 σεντς περίπου.

Ακολούθησε ένα κύμα πωλήσεων και μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα είχε φτάσει τα 60 σεντ. Την Τρίτη, μετά από ένα tweet του Kwon, πως είναι «κοντά στην ανακοίνωση ενός σχεδίου ανάκαμψης», αυξήθηκε στα 94 σεντς περίπου.

«Η αγορά δείχνει μια σαφή έλλειψη εμπιστοσύνης στην ικανότητα αυτού του πλοίου να διορθωθεί», δήλωσε ο Mati Greenspan, διευθύνων σύμβουλος της Quantum Economics.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά stablecoins όπως το USDT της Tether ή το USDC της Circle που υποστηρίζονται από πραγματικά υψηλής ρευστότητας ισοδύναμα (δολάρια), τα αλγοριθμικά token έχουν σχεδιαστεί να διατηρούν την δέσμευσή τους (και την εμπιστοσύνη των επενδυτών) μέσω ενός συνδυασμού μαθηματικών εξισώσεων και ενεργών συναλλαγών.

Στην περίπτωση του UST, οι επενδυτές μπορούν να ανταλλάξουν μία μονάδα του token, ανεξάρτητα από την τιμή στην οποία τυγχάνει διαπραγμάτευσης, για Luna αξίας 1 δολ. Η ενσωματωμένη διαπραγμάτευση και το αρμπιτράζ που γίνεται βοηθά στη διατήρηση του UST στο 1 δολ. ή κοντά στο 1 δολ., ή έτσι λέει η θεωρία.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.