Τρανς κρατούμενες άφησαν εγκύους συγκρατούμενές τους στις ΗΠΑ



Δύο κρατούμενες της μοναδικής αποκλειστικά γυναικείας φυλακής του Νιου Τζέρσι έμειναν έγκυοι μετά από σεξουαλική επαφή που είχαν με τρανς συγκρατούμενη ή συγκρατούμενές τους, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος Edna Mahan.

Η Daily Mail ανέφερε ότι η εν λόγω ανακοίνωση ανέφερε ότι το σεξ ήταν συναινετικό και στις δύο περιπτώσεις. Δεν είναι σαφές εάν οι δύο τρόφιμοι είχαν ερωτική επαφή με την ίδια κρατούμενη ή με δύο ξεχωριστά διεμφυλικά άτομα. Άγνωστο παραμένει, επίσης, το στάδιο της εγκυμοσύνης των δύο γυναικών και το αν τελικά σχεδιάζουν να φέρουν εις πέρας την κύηση. Οι συνθήκες, πάντως, κάτω από τις οποίες προέκυψαν οι δύο εγκυμοσύνες διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

«Ενώ το DOC δεν μπορεί να σχολιάσει συγκεκριμένες πειθαρχικές ή στεγαστικές αποφάσεις που μπορεί να ληφθούν υπόψη υπό το φως αυτών των γεγονότων, το Τμήμα διατηρεί πάντα όλες τις επιλογές για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των ατόμων που βρίσκονται υπό κράτηση», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του DOC Dan Sperrazza.  

Το 2021, δύο κρατούμενοι της Edna Mahan υπέβαλαν μήνυση ζητώντας την ανάκληση της πολιτικής ταυτότητας φύλου, αφού φέρεται να παρενοχλήθηκαν από τρανς κρατούμενους. Οι γυναίκες ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι τρανς τρόφιμοι είχαν σεξουαλική δραστηριότητα με κρατούμενους cisgender.  

Οι επικριτές του διακανονισμού με το ACLU υποστηρίζουν ότι το μέτρο είναι ακόμη ένα βάρος για μια κρατική φυλακή που έχει δει ανησυχητικές αναφορές για κακοποίηση και βιασμό από φρουρούς την τελευταία δεκαετία. Το σωματείο που εκπροσωπεί τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο ίδρυμα εξέδωσε μια δήλωση που κατήγγειλε την πολιτική που επιτρέπει στις τρανς γυναίκες να φυλακίζονται στο Edna Mahan. 

«Είμαστε αντίθετοι σε αυτήν την αλλαγή πολιτικής πιστεύοντας ότι θα ήταν επιζήμιο για τον γενικό πληθυσμό των γυναικών κρατουμένων που στεγάζονται στο Edna Mahan και επίσης θα έφερνε πρόσθετο άγχος στους σωφρονιστικούς αστυνομικούς μας που έχουν τοποθετηθεί σε αυτό το ίδρυμα», είπε ο πρόεδρος του σωματείου στο NJ.com.  

Το σωφρονιστικό ίδρυμα

Η Edna Mahan, η μόνη γυναικεία φυλακή στο Garden State, δεν απαιτεί από τους τρανς τρόφιμους να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση επανατοποθέτησης προκειμένου να στεγαστούν στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Το σωφρονιστικό ίδρυμα άρχισε να φιλοξενεί τρανς γυναίκες - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν υποβληθεί ακόμη σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου - πέρυσι. Αυτό έγινε ως μέρος ενός διακανονισμού μετά από μήνυση που ασκήθηκε από μια τρανς γυναίκα και την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) του Νιου Τζέρσεϊ. 

Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, η γυναίκα, που στα έγγραφα του δικαστηρίου αναγνωρίστηκε ως Sonia Doe, έλαβε επίσης 125.000 δολάρια ως αποζημίωση και 45.000 δολάρια για αμοιβές δικηγόρων και δεν θα αντιμετωπίσει καμία κύρωση σε σχέση με μια επίθεση που σημειώθηκε στη φυλακή τον Μάιο του 2019.

«Όταν αναγκάστηκα να ζήσω σε ανδρικές φυλακές, φοβόμουν ότι δεν θα έβγαινα ζωντανός. Αυτές οι αναμνήσεις εξακολουθούν να με στοιχειώνουν», είπε ο Doe σε μια δήλωση πέρυσι. «Αν και εξακολουθώ να έχω εφιάλτες για εκείνη την εποχή, είναι ανακούφιση να γνωρίζω ότι ως αποτέλεσμα της εμπειρίας μου, το NJDOC έχει υιοθετήσει ουσιαστικές αλλαγές πολιτικής, ώστε κανένα άτομο να μην υποβάλλεται στη φρίκη που επιβίωσα».   

Η νομική διευθύντρια του ACLU Jeanne LoCicero υπερασπίστηκε την Τρίτη την πολιτική, λέγοντας ότι διασφαλίζει ότι δεν παραβιάζονται τα δικαιώματα των τρανς κρατουμένων. «[Είναι] σύμφωνο με τους ισχυρούς νόμους κατά των διακρίσεων του Νιου Τζέρσεϊ που αποτρέπουν τις διακρίσεις και την παρενόχληση με βάση την ταυτότητα φύλου», είπε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NJ.com.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.