ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ


ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Ο κ. Στουρνάρας που στέκεται πάντα στο πλευρό των τραπεζών, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έδωσε πολλά χρήματα κατά την διάρκεια της πανδημίας και αυτό αντανακλάται από τις μεγάλα ποσά που έχουν αποταμιεύσει οι… Έλληνες!

«Η κυβέρνηση έδωσε από τα μεγαλύτερα ποσά κατά της πανδημίας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αυτό αντανακλάται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι σημαντικός αριθμός νοικοκυριών επιχειρήσεων και το κράτος, έχουν σημαντικά αποθεματικά για να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό γεγονός όπως αυτό» υποστήριξε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημασία έχει πόσο θα κρατήσει ο πληθωρισμός ψηλά».

«Οι καταναλωτές συσσώρευσαν ένα σημαντικό απόθεμα αποταμιεύσεων κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας, αποταμιεύσεις που υπερβαίνουν αυτό που θα είχαν συσσωρεύσει χωρίς την πανδημία. Αυτό το πρόσθετο απόθεμα αποταμιεύσεων μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της μείωσης της αγοραστικής δύναμης που προκαλείται από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας»

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΛΑΟΥΣ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει το 2023 να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο συμφωνημένο στόχο.

Δήλωσε μάλιστα πως οι Έλληνες λόγω της πανδημίας έχουν αποταμιεύσεις και αυτό θα αμβλύνει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

«Η δημοσιονομική σύνεση είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους και της εμπιστοσύνης της αγοράς» ώστε να επιτύχει άνοδο της επενδυτικής βαθμίδας από τους οίκους αξιολόγησης, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο».




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.