Μαριούπολη.Το λιμάνι περιήλθε στα χέρια των Ρώσσων


 

 Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν το λιμάνι της Μαριούπολης στο σύνολό του και περιόρισαν ακόμα περαιτέρω τις δυνάμεις του Τάγματος Αζόφ εντός του βιομηχανικού συγκροτήματος Azovstal.

Το λιμάνι της Μαριούπολης τέθηκε υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR), δήλωσε ο επικεφαλής Ντένις Πουσίλιν.

Μιλώντας στο Κανάλι 1, ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Πουσίλιν ανέφερε ότι το λιμάνι της Μαριούπολης βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό πρακτορείο, 185 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη.

Την εποχή της απόσχισης του Ντονέτσκ από την Ουκρανία και της ανακήρυξης της περιοχής ως Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ το 2014, η Μαριούπολη, με πληθυσμό περίπου 450.000 άτομα, ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής μετά το Ντόνετσκ.

Ωστόσο, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο της Μαριούπολης και τα ανατολικά της προάστια έγιναν ένα από τα βασικότερα σημεία συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Στις 7 Μαρτίου 2022, ο Αλεξάντερ Σεμιόνοφ, αναπληρωτής διοικητής του Τάγματος Βοστόκ του DPR, είπε ότι η πόλη ήταν περικυκλωμένη και ότι είχε ξεκινήσει εκκαθάριση ορισμένων περιοχών της. Επί του παρόντος, οι συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της ΛΔΔ μάχονται για την τελική απελευθέρωση της πόλης η οποία αποτελείται από αμιγώς ρωσόφωνο πληθυσμό.

Aκόμα απομένει το κύριο μέρος της βιομηχανικής ζώνης για να απελευθερωθεί και τυπικά η Μαριούπολη στο σύνολό της (μέχρι τώρα θεωρείται απελευθερωμένη σε ποσοστό 99% αλλά έχει παραμείνει μία ακόμα εστία αντίστασης στο Azovstal).


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.