«Θολώνει» η ανάπτυξη στη Γερμανία


Τα κορυφαία γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα αναθεώρησαν σήμερα την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη του ΑΕΠ σε 2,7% από 4,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Η βασική αιτία της επιβράδυνσης είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ και η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να επηρεάζει την οικονομική επίδοση της χώρας.

Σύμφωνα με τα οικονομικά ινστιτούτα, σε περίπτωση διακοπής της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου, η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο, στο 1,9%. Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα κυμανθεί στο 6,1%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Παρά τη δυσοίωνη πρόβλεψή τους, τα οικονομικά ινστιτούτα παραμένουν περισσότερο αισιόδοξα από τους «Σοφούς» της γερμανικής οικονομίας, οι οποίοι προβλέπουν ότι η ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος θα περιοριστεί στο 1,8%.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.