Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα στις 19,00 μμ


                                                                              
Είναι πλέον αρκετά πιθανό να οδηγηθούμε σε εκλογές άμεσα, καθώς λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την πανδημία έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από το οποίο θα ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Το διάγγελμα θα πραγματοποιηθεί στις 19:00.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το μεσημέρι της Τετάρτης συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη με αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η αύξηση σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 8% αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό πάνω από τα 700 ευρώ.

Τα επικρατέστερα σενάρια που έχουν τεθεί επί τάπητος από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού των 663 ευρώ και του ημερομισθίου των 29,04 ευρώ από την 1η Μαΐου που λαμβάνουν περίπου 700.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αναφέρουν αύξηση ανάμεσα στο 6% με 8%.

Άρα με βάση τα σενάρια αυτά η αύξηση κατά 6% θα τον διαμορφώσει στα 703 ευρώ, στο 7% στα 709,4 και η αύξηση κατά 8% στα 716 ευρώ το μήνα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ψάχνει μανιωδώς για κάποιο αφήγημα, ώστε να μπορέσει να «πουλήσει» κάτι στους ψηφοφόρους της ενόψει εκλογών. 

Αυτή η έντονη κινητικότητα μας δείχνει ότι πλέον το σενάριο για εκλογές στις 29 Μαίου είναι αρκετά πιθανό να επιβεβαιωθεί. 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.