Καταργούνται όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού από 1 Μαΐου



Αίρεται από 1ης Μαΐου έως 31 Αυγούστου, η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε ανακοινώσεις του για τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης καταργούνται έως 31 Οκτωβρίου, ωστόσο το μέτρο θα επανεκτιμηθεί από 1ης Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα.

Όσον αφορά τις μάσκες προστασίας, μέχρι και τις 31 Μαΐου παραμένει υποχρεωτική η χρήση τους στους εσωτερικούς χώρους. Η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας αίρεται καθολικά την 1η Ιουνίου.

Σχετικά με τα self tests στα σχολεία μετά το Πάσχα, από την 1η Μαΐου -ουσιαστικά τα μαθήματα ξεκινούν από τις 3 Μαΐου- οι μαθητές θα επιστρέψουν χωρίς τη διενέργεια αυτών και θα δοθούν ειδικές οδηγίες πρωτοκόλλου σε περίπτωση επαφής με περιστατικό κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, από την 1η Ιουνίου θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση μη εμβολιασμένων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.  

Επιπλέον, από τις 15 Απριλίου αίρεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους.

Όσον αφορά τους εορτασμούς του Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν με τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό. Συγχρόνως, θα πραγματοποιηθούν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.