Την απάντηση του ΕΟΔΥ για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ δημοσίευσε ο Πολάκης...



Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρουσιάζει έγγραφο του ΕΟΔΥ προς τον Θάνο Πλεύρη, όπου αποκαλύπτεται πως από τους 26.635 νεκρούς στη χώρα μας οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτης και έχει «θέμα: Απάντηση σε επίκαιρη επερώτηση 06/03/15 – 11 -2021».

Σημειώνεται επακριβώς ότι «συνολικά από την αρχή της πανδημίας έως και 01/03/22 έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 (Εντός και εκτός νοσοκομείου).

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το έγγραφο αυτό βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείας Θάνου Πλέυρη αλλά δεν το δημοσιοποίησε στη Βουλή, ωστόσο το εντόπισε ο Τομέας Διαφάνειας και το δημοσιεύει ο Παύλος Πολάκης.

Στο έγγραφο περιγράφεται επίσης ότι «η μέση διάρκεια παραμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, (ανεξάρτητα από την έκβαση τους αν δηλαδή μπήκαν στη συνέχεια σε ΜΕΘ, απεβίωσαν ή εξήλθαν από το νοσοκομείο) ήταν 4,7 μέρες».
«Αυτή είναι η αποτύπωση της καταστροφικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για αυτήν την εκατόμβη κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Φύγετε τώρα, αποτύχατε σε όλα» τονίζει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.


Ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ χαρακτήρισε ως την «πιο θλιβερή δικαίωση των όσων έλεγε από το Μάϊο του 2021, «πως οι εφτά ασθενείς στους δέκα πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ».

Παράλληλα κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ως τον «πιο μέγιστο εξευτελισμό του Πλεύρη ο οποίος προχθές στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την πανδημία, αράδιασε ένα σκασμό ψέματα και περηφανευόταν για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.