Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο



Σήμερα υπογράφεται η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης, η οποία θα επικυρωθεί εν συνεχεία από τη Βουλή. Aν δεν προκύψουν νέες νομικές εμπλοκές, σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες υλοποίησης κομβικής σημασίας για τη θέση της χώρας μας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, απομένουν κάποιες διαδικαστικές εγκρίσεις για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής, ενώ αναμένεται επίσης η ολοκλήρωση της συμφωνίας χρηματοδότησης.

 Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο ΑΕ (ΘΕΚ ΑΕ), στην οποία συμμετέχουν με 60% η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και με 40% η Goldair του Δημήτριου Γκολέμη ,στελέχους της ΝΔ.  Τα μερίδια συμμετοχής ήταν αρχικά 80%-20%. Διαφοροποιήθηκαν με παρέμβαση της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ, η οποία επέβαλε επίσης αναπροσαρμογή του ετήσιου οικονομικού ανταλλάγματος για την παραχώρηση της έκτασης και μείωση από 60 σε 37 χρόνια του χρόνου παραχώρησης.

Η επένδυση εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 150 εκατ. ευρώ. Στην έκταση των 588 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο, με στεγασμένες αποθήκες επιφάνειας 240 χιλ. τ.μ., 250.000 παλετοθέσεις, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά. 
  Τις κατασκευαστικές εργασίες έχει αναλάβει ο όμιλος Μυτιληναίου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.