Ένταση στις σχέσεις Ρωσσίας-Ιαπωνίας με τήν απόφαση της Ρωσσίας για στρατιωτικές ασκήσεις στις Κουρίλες νήσους!!


 

 
Οι Κουρίλες νήσοι στον Ειρηνικό, είναι τέσσερα νησιά - τα οποία η Ρωσία αποκαλεί Νότιες Κουρίλες και η Ιαπωνία Βόρειες Επικράτειες -και αποτελούν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο εθνών, που διαρκεί περισσότερο από 70 χρόνια

Η Ρωσία ξεκινά την διεξαγωγή ασκήσεων στις Κουρίλες νήσους, ένα σύμπλεγμα νησιών που αμφισβητεί η Ιαπωνία, σύμφωνα με το BBC.
Η είδηση έρχεται λίγες μέρες μετά την αποχώρηση από τις ειρηνευτικές συνομιλίες ως απάντηση στην απόφαση προς το Τόκιο που επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Οι Κουρίλες νήσοι στον Ειρηνικό, είναι τέσσερα νησιά - τα οποία η Ρωσία αποκαλεί Νότιες Κουρίλες και η Ιαπωνία Βόρειες Επικράτειες -και αποτελούν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο εθνών, που διαρκεί περισσότερο από 70 χρόνια.
Μάλιστα, λόγω αυτής της διαμάχης, η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν έχουν ακόμη υπογράψει συνθήκη ειρήνης για τον τερματισμό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Ρωσική αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία δήλωσε ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία με στόχο την υπογραφή αυτής της συνθήκης, λόγω της σκληρής στάσης του Τόκιο κατά της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.
Το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε ανακοινώσει ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν σκοπεύει να συνεχίσει τον διάλογο για ειρηνευτική συνθήκη με την Ιαπωνία», κάνοντας λόγο για ένα κράτος που «έχει εχθρική θέση και επιδιώκει να βλάψει τα συμφέροντα της χώρας μας».
Και τώρα, η Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας λέει ότι θα διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά με περισσότερους από 3.000 στρατιώτες και εκατοντάδες τμήματα στρατιωτικού εξοπλισμού.
Η Ιαπωνία είχε νωρίτερα καταδικάσει τη Ρωσία για αποχώρηση από τις ειρηνευτικές συνομιλίες και για διακοπή των κοινών οικονομικών έργων σε σχέση με τα νησιά.

www.bankingews.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.