Η Αυστραλία απαγόρευσε τις εξαγωγές αλουμίνας καί βωξίτη στήν Ρωσσία!!


 


Η Αυστραλία υιοθέτησε σήμερα νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, σε αντίδραση στην εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, απαγόρευσε τις εξαγωγές αλουμίνας και βωξίτη με άμεση ισχύ, ενώ δεσμεύθηκε να στείλει περισσότερο οπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο.

Η απαγόρευση αυτών των εξαγωγών έχει στόχο να πλήξει την παραγωγή αλουμινίου στη Ρωσία, που εισάγει από την Αυστραλία περί το 20% της αλουμίνας που χρειάζεται.


Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Καμπέρας να επιβάλει κυρώσεις στον Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα, ιδρυτή του κολοσσού του αλουμινίου Rusal που κατέχει ποσοστό στην αυστραλιανή εταιρία Queensland Alumina Limited.

Η εταιρία αυτή, η οποία ανήκει στη Rusal και τον αγγλοαυστραλιανό μεταλλευτικό κολοσσό Rio Tinto, δεσμεύθηκε να σταματήσει όλες τις εμπορικές της σχέσεις με τη Ρωσία.


Η Αυστραλία στηρίζει την Ουκρανία με ανθρωπιστική και όχι μόνο βοήθεια

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με τους συμμάχους της για να «ασκήσει τη μέγιστη πίεση στο καθεστώς του Πούτιν προκειμένου να αποσυρθεί από την Ουκρανία».

Ο Μόρισον δήλωσε ότι η Καμπέρα επέβαλε 476 κυρώσεις σε βάρος προσώπων και εταιριών από τη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία. Ανακοίνωσε επίσης ότι η Αυστραλία θα προσφέρει 70.000 τόνους άνθρακα που χρησιμοποιείται σε θερμικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Ουκρανία, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Κιέβου.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό θα επιτρέψει να τροφοδοτηθούν έως και ένα εκατομμύριο νοικοκυριά», εξήγησε.

Παράλληλα, η Αυστραλία θα αποστείλει στην Ουκρανία επιπλέον 30 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (20 εκατ. ευρώ) ανθρωπιστικής βοήθειας και ακόμα 21 εκατ. πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας, κυρίως πυρομαχικών και εξοπλισμού προστασίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει σχεδόν 5.000 θεωρήσεις εισόδου σε Ουκρανούς πρόσφυγες, σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό. Θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν βίζα για ανθρωπιστικούς λόγους, τριετούς διάρκειας, που θα τους επιτρέπει να εργαστούν, να μορφωθούν και να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας της χώρας. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.