Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών παγώνουν οι απολύσεις στήν ΛΑΡΚΟ μέχρι τις 6 Μαϊου!!


 


 

Νέες προϋποθέσεις για την κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ διαμορφώνει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας να «παγώσει» τη διαδικασία διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων μέχρι τις 6 Μάη και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συντονιστικό των Σωματείων συνεδριάζει ξανά αύριο Πέμπτη στην Αθήνα προκειμένου να γίνει εκτίμηση των τελευταίων εξελίξεων και να προγραμματιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση παραμένουν και τους επόμενους μήνες στις εργασίες και τα σπίτια τους, κάτι που το έχουν κατακτήσει με τον σκληρό αγώνα που δίνουν εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Η απόφαση του δικαστηρίου να διατάξει την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων μέχρι να εξετάσει την ουσία των ασφαλιστικών μέτρων δείχνει ξεκάθαρα το πόσο βάσιμοι ήταν οι ισχυρισμοί και οι καταγγελίες των Σωματείων και πως η κυβέρνηση δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα προκειμένου να πετάξει τους εργαζόμενους στον δρόμο.
Π. Πολίτης: Κερδίζουμε χρόνο για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας

Οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ υποδέχτηκαν με ψυχραιμία και χωρίς πανηγυρισμούς την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, εκτιμώντας ότι αποτελεί μία «μικρή νίκη», που τους κρατά στις εργασίες τους για λίγους μήνες ακόμα και τους δίνει τη δυνατότητα να παλέψουν για μεγαλύτερες ακόμη κατακτήσεις.

«Η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η τελική του απόφαση, αποτελεί δικαίωση για τους εργαζόμενους. Δεν έχουμε όμως αυταπάτες. Ξέρουμε καλά πως το να φτάσουμε μέχρι εδώ, να είμαστε σήμερα στις εργασίες μας, το έχουμε κερδίσει με σκληρό αγώνα. Με τον αγώνα μας αποτρέψαμε τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες μέχρι τώρα, πήραμε πίσω περικοπές, κρατήσαμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Και με τον αγώνα και την αλληλεγγύη των συναδέλφων μας και του λαού θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», τονίζει ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη».

Και προσθέτει: «Η απόφαση του δικαστηρίου δίνει τον χρόνο για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα και παράλληλα στριμώχνει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσουμε κάτω από άλλους όρους και προϋποθέσεις τη συνέχιση του αγώνα. Να αυξήσουμε την πίεση για να ακουστούν οι θέσεις και προτάσεις των εργαζομένων, να ανατραπούν οι εγκληματικοί σχεδιασμοί και η κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι η ΛΑΡΚΟ θα παραμείνει ανοιχτή και οι εργαζόμενοι στις εργασίες τους, ανεξάρτητα με την πορεία και την κατάληξη των διαγωνισμών».

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Πολίτης τονίζει ότι τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, που θα προγραμματιστούν στην αυριανή συνεδρίαση του Συντονιστικού. «Εχουμε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επενδυτές ότι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με μας. Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε. Η προσπάθεια διάσπασης που δύο χρόνια τώρα επιχειρούν μηχανισμοί της κυβέρνησης, δεν πέρασε και ούτε θα περάσει. Αυτή η κρίσιμη καμπή μάς βρίσκει ενωμένους και με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Δεν κάναμε πίσω τόσο καιρό, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε τώρα που η κυβέρνηση στριμώχνεται και οι θέσεις των εργαζομένων δικαιώνονται. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα νικήσουμε».

Από 902.grΜοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.