Διάσκεψη Μονάχου.Τό απόγευμα συνάντηση Μητσοτάκη -Χάρις !!


 


 Την ευκαιρία για μια ακόμα συνάντηση κορυφής θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου σήμερα το απόγευμα. Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 19:00 αναμένεται να δει την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, κάτι που επιβεβαιώνει τη στρατηγική σχέση Αθήνας-Ουάσιγκτον και το ιστορικό υψηλό των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. 

 Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης είναι εν αναμονή και της οριστικοποίησης της μετάβασής του στον Λευκό Οίκο, μάλλον προς τον Απρίλιο.

Το εξαιρετικό σημείο των διμερών μας σχέσεων με την Ουάσιγκτον επιβεβαιώνεται από την αναβάθμιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), η οποία είχε συνοδευτεί από την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προς τον πρωθυπουργό, όπου υπογραμμίζεται η υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, αλλά και στα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Παράλληλα, και το Κογκρέσο αναγνωρίζει τη στρατηγική φύση της ελληνοαμερικανικής σχέσης, αλλά και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο. Πιο πρόσφατη απόδειξη αυτού η ψήφιση του Νόμου για την Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Συνεργασία ΗΠΑ- Ελλάδας που υιοθετήθηκε τον Δεκέμβριο και προβλέπει τη δημιουργία διακοινοβουλευτικής επιτροπής του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ+ ΗΠΑ). Οι άρτιες σχέσεις με το Κογκρέσο, άλλωστε, φάνηκαν και στη χθεσινή συζήτηση που είχε στο Μόναχο ο κ. Μητσοτάκης με 14 μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, μεταξύ των οποίων άνθρωποι που σθεναρά υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, όπως ο Κρις Βαν Χόλεν και ο Κρις Κουνς.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.