ΙΡΑΝ: «Το ΝΑΤΟ προκάλεσε την επίθεση της Ρωσίας» – Καλεί σε κατάπαυση του πυρός


Η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας προκλήθηκε από το στρατιωτικό μποκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Hossein Amir-Abdollahian.

«Η ουκρανική κρίση πηγάζει από τις προκλήσεις – προβοκάτσιες του ΝΑΤΟ», προσέθεσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, επισημαίνοντας ότι η Τεχεράνη «δεν πιστεύει» σε μία στρατιωτική λύση της κρίσης και γι’ αυτό καλεί σε κατάπαυση του πυρός και στην επιστροφή της πολιτικής και της διπλωματίας.

Το Ιράν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία «με μεγάλο ενδιαφέρον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Saeed Khatibzadeh. Επιπλέον, επέρριψε τις ευθύνες για την κλιμάκωση της κρίσης στις «συνεχείς προκλητικές ενέργειες του ΝΑΤΟ, στις οποίες η Ουάσινγκτον παίζει κεντρικό ρόλο», όπως τόνισε.

Και προειδοποίησε πως «τώρα, ολόκληρη η περιοχή της Ευρασίας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας συνολικής κρίσης».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.