Δημήτρης Λιγνάδης: «Αμετανόητος και επικίνδυνος» – Τι αναφέρει το βούλευμα που παρατείνει την προσωρινή κράτησή του


Την παράταση κατά έξι μήνες της προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αναμένεται να κάτσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, στις 11 Φεβρουαρίου κατηγορούμενος για τέσσερις συνολικά βιασμούς, σε βάρος ανδρών εκ των οποίων οι τρεις ήταν ανήλικοι, αποφάσισαν οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikastikoreportaz.gr, βάσει του υπ΄αριθ. 88/2022 βουλεύματος, το οποίο εκδόθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022, οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου αποφάσισαν να παρατείνουν κατά έξι μήνες την προσωρινή κράτηση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή, του Εθνικού Θεάτρου. Εκτός, από αμετανόητος για τις πράξεις του εκτιμάται πως είναι και επικίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος.

«Αμετανόητος μέχρι και σήμερα»
Το σκεπτικό του βουλεύματος είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Οι δικαστές κρίνουν ότι προσωρινή κράτηση του Δ. Λιγνάδη πρέπει να παραταθεί καθώς ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου εμφανίζεται, ακόμη και σήμερα, αμετανόητος για τις πράξεις τις οποίες φέρεται να έχει τελέσει. Επιπλέον οι δικαστές εκτιμούν ότι ο Δ. Λιγνάδης είναι επικίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος ενώ σκιαγραφούν την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη και ηθοποιού με τα ίδια μελανά χρώματα όπως έχουν κάνει και οι συνάδελφοί τους στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι στο βούλευμα παραπομπής του Δημήτρη Λιγνάδη, ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα», ενώ επισημαινόταν ότι η δράση του έχει 30ετή διάρκεια καθώς και ότι από το υλικό της δικογραφίας προκύπτουν «σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι: «Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Σημειώνεται πως ο Δ. Λιγνάδης αρνείται τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «σκευωρία» η οποία έχει σκοπό να πλήξει τον ίδιο, αλλά και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τον διορισμό του φερόμενου παιδοβιαστή στο Εθνικό, αφού αποτέλεσε, προσωπική της επιλογή.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.