Είδος υπό εξαφάνιση το κοάλα στην ΑυστραλίαΩς είδος υπό εξαφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ακτής της καταχωρίζεται πλέον το κοάλα στην Αυστραλία, μετά από μια δραματική μείωση του αριθμού του. 
Το άλλοτε ακμάζον μαρσιποφόρο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από εκχερσώσεις, πυρκαγιές, ξηρασία, ασθένειες και άλλες απειλές.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είπε ότι η καταχώριση αφορά στο Κουίνσλαντ, τη Νέα Νότια Ουαλία και την Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (ACT).

Οι φωνές να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τα κοάλα από την ταχεία μείωση των οικοτόπων και την κλιματική αλλαγή.

Το είδος καταγράφηκε ως «ευάλωτο» σε αυτές τις πολιτείες και επικράτειες μόνο το 2012. Παρά τη ραγδαία επιδείνωση, οι κυβερνήσεις έχουν κατηγορηθεί για δισταγμό.
«Αυτή η λίστα προσθέτει προτεραιότητα σε σχέση με την προστασία των κοάλα», δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Περιβάλλοντος Σούζαν Λέι, προσθέτοντας ότι γίνεται σχεδιασμός ενός πλάνου ανάκαμψης ενώ οι αναπτυξιακές εφαρμογές θα αξιολογούνται στο εξής και για τις επιπτώσεις στο είδος.

Πέρυσι, μια έρευνα στη Νέα Νότια Ουαλία διαπίστωσε ότι τα κοάλα θα έχουν εξαφανιστεί στην περιοχή μέχρι το 2050, εκτός εάν υπάρξει επείγουσα δράση.

Υπολογίστηκε ότι οι πυρκαγιές του Μαύρου Καλοκαιριού του 2019-20 είχαν σκοτώσει περίπου 5.000 κοάλα ενώ μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία επηρέασαν το 24% των οικοτόπων.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.