Έλληνες ναυτικοί «εγκλωβισμένοι» σε δύο πλοία στη Μαύρη Θάλασσα


Στους εγκλωβισμένους Έλληνες ναυτικούς στη Μαύρη Θάλασσα αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Αρχικά, μιλώντας στον Αnt1, τόνισε πως «καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την απομάκρυνση όλων των Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να φύγουν από την Ουκρανία».

Σημείωσε, ωστόσο, πως κάθε σχέδιο απομάκρυνσης προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις στο έδαφος.

Έπειτα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ γνωστοποίησε πως σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία «στη Μαύρη Θάλασσα υπήρχαν συνολικά 13 πλοία (σ.σ. ελληνικού ενδιαφέροντος)».

Προσέθεσε πως «δύο πλοία είναι δεμένα ανατολικά της Οδησσού», σημειώνοντας ότι «στο ένα βρίσκονται έξι και στο άλλο πλοίο επτά Έλληνες ναυτικοί» και δεν τους δίνεται άδεια απόπλου από τις ουκρανικές Αρχές.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.