Κίνα: Εντόπισαν 20 ακόμα μέλη από την «πήλινη στρατιά» πολεμιστών δίπλα στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα

 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  2022
Τουλάχιστον 20 επιπλέον πολεμιστές από πηλό ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι σε έναν λάκκο δίπλα στον μυστικό τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, στα ανατολικά της πόλης Χσιάν.

Συγκεκριμένα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν περίπου 20 ακόμα πολεμιστές από τερακότα, οι φιγούρες των οποίων έχουν κατασκευαστεί σε φυσικό μέγεθος, και εκτιμάται ότι φτιάχτηκαν για να προστατεύουν τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας στη «μετά θάνατον ζωή».

Ο πήλινος στρατός πιστεύεται ότι αποτελείται από συνολικά 8.000 πολεμιστές που βρίσκονται σε συνολικά τρεις λάκκους περίπου ένα μίλι βορειοανατολικά του μαυσωλείου του αυτοκράτορα Qin Shi Huang (259 π.Χ. έως 210 π.Χ.), ο οποίος προχώρησε σε ενοποίηση της Κίνας το 221 π.Χ..

Έως σήμερα, οι αρχαιολόγοι έχουν βρει περίπου 2.000 από αυτούς τους πολεμιστές, οι οποίοι θάφτηκαν με όπλα όπως βαλλίστρες, λόγχες και ξίφη, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να είναι άθικτα.

Οι φιγούρες που βρέθηκαν πάντως, δεν είναι σε καλή κατάσταση και οι ειδικοί στο «Μουσείο Μαυσωλείου Αυτοκράτορα» πρόκειται να τους αποκαταστήσουν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δίκτυο CGTN.

Πηγή: livescience.com

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.