Τουρκμενιστάν: Κλείνει η μυστηριώδης «Πύλη της Κολάσεως»


Εντολή για το άμεσο σφράγισμα της «Πύλης της Κολάσεως», ενός από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας έδωσε ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν.

Ο Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ, διέταξε την κατάσβεση της «πύλης προς την κόλαση» που βρίσκεται στη χώρα, μιας φωτιάς που καίει εδώ και δεκαετίες σε έναν τεράστιο κρατήρα αερίου στην έρημο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, σκοπεύσει στην κατάσβεσή της για περιβαλλοντικούς και υγειονομικούς λόγους, καθώς και μέρος των προσπαθειών αύξησης των εξαγωγών φυσικού αερίου.

«Χάνουμε πολύτιμους φυσικούς πόρους για τους οποίους θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε σημαντικά κέρδη και να τους χρησιμοποιήσουμε για τη βελτίωση της ευημερίας του λαού μας», δήλωσε ο Μπερντιμουχαμέντοφ από τηλεοράσεως ενώ έδωσε εντολή στους αξιωματούχους να «βρουν λύση για την κατάσβεση της φωτιάς».


Σύμφωνα με γεωλόγους του Τουρκμενιστάν, ο τεράστιος κρατήρας σχηματίστηκε τη δεκαετία του 1960 αλλά η φωτιά ξέσπασε τη δεκαετία του 1980.

Ο κρατήρας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Τουρκμενιστάν.


Υπήρξαν πολλές προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συμπεριλαμβανομένου του 2010 όταν ο Μπερντιμουχαμέντοφ είχε διατάξει και πάλι ειδικούς να βρουν έναν τρόπο να σβήσουν τις φλόγες.

cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.