Αντιδρούν οι κάτοικοι στον Έβρο για κατασκευή νέας υπερδομής λαθρομεταναστών!


 
Κάτοικοι του Έβρου συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΥΤ ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο,  ήδη ετοιμάζεται μια ακόμα υπερδομή, ενώ ήδη οι εργάτες της ΤΕΡΝΑ είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις εργασίες. Στο χώρο επίσης υπάρχουν πολλά μηχανήματα.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΥΤ για να διαμαρτυρηθούν, εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Φοβούνται την αγανάκτηση του κόσμου. Θα είναι μια υπερδομή, μια περίφραξη με τρεις φράχτες με απόφαση μεταξύ τους έξι μέτρα. Τέτοια περίφραξη δεν έχουν ούτε τα σύνορα, ούτε το Άουσβιτς. Παραπέμπει σε μια τρίτη υπερδομή Δεν ξέρω τι κόσμο θα έχει μέσα. Αν αληθεύει αυτό που μας είχε πει ο Ν.Μηταράκης ότι θα έχει χιλιάδες λυπάμαι πάρα πολύ για την περιοχή εδώ πέρα.

Εντωμεταξύ 26 στρέμματα για να τοποθετηθούν κοντέινερ, θα αξιοποιηθούν τα 6 για εγκαταστάσεις. Τα 26 για ποιο λόγο;»

Αγνοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων κατά της νέας υπερδομής φιλοξενίας αλλοδαπών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη κάνοντας χρήση της Αστυνομίας όπως δείχνει το βίντεο όπου αστυνομικοί της Ασφάλειας Ορεστιάδας, συνέλαβαν κυριολεκτικά σηκωτό τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη.

Ο πρόεδρος πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία για να μην επιτρέψει να περάσουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσουν τα έργα.

Μάλιστα, ο κ.Τυρμπάκης όταν πήγαν να τον συλλάβουν σηκωτό οι Ασφαλίτες της Ορεστιάδας, παρουσία και του Αστυνομικού Διευθυντή Χαράλαμπου Χαράλαμπου Ελευθεριάδη που συντόνιζε όλη την επιχείρηση κατέρρευσε λέγοντας τους ότι έχει πρόβλημα με την καρδιά του.

Στο πλευρό του Χρήστου Τυρμπάκη και αδερφή του Κούλα Τυρμπάκη που κατέγραψε σε ζωντανή μετάδοση την σύλληψη του Προέδρου του Φυλακίου, ο οποίος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου σε άσχημη κατάσταση, με την πίεση του να φτάνει στο 21 και φόβους για την υγεία του.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, βρέθηκε αμέσως στο ΚΥΤ Φυλακίου, δίπλα στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη.

Ο κ.Βενετίδης μάλιστα καταδίκασε την έναρξη εργασιών εν κρυπτώ στο ΚΥΤ Φυλακίου χωρίς την σύμφωνη γνώση της τοπικής κοινωνίας, σχολιάζοντας:

“ΚΥΤ Φυλακίου. Έναρξη εργασιών για επέκταση εν κρυπτώ χωρίς την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας.

Με επικεφαλή τον πρόεδρο της κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη (εύχομαι να είναι καλά) η πρώτη αντίδραση.

Ελπίζω να επικρατήσει νηφαλιότητα , ψυχραιμία και κυρίως λογική από τους σχεδιαστές ,σε ένα θέμα καθαρά και πρωτίστως ΕΘΝΙΚΟ”.

H δημιουργία υπερδομής αλλοδαπών σε ένα σημείο καίριας σημασίας για την εθνική ασφάλεια είναι το λιγότερο ατόπημα για να μην το χαρακτηρίσουμε αλλιώς.


Σημειωτέον ότι η Άγκυρα έχει τον έλεγχο μέσω της ΜΙΤ στους αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα και οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος, μία τέτοια κίνηση απαιτούσε την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, που δεν την έχει και σίγουρα δεν ήταν δυνατόν να γίνει εν κρυπτώ.

Η επέκταση του ΚΥΤ

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, στον χώρο προβλέπεται να δημιουργηθεί νέα δομή δίπλα στο υφιστάμενο ΚΥΤ που θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. με συνολική δυναμικότητα 1.500 φιλοξενούμενους.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης, περιλαμβανομένων των 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟΚΕΚΑ. Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.

Ταυτόχρονα, στην έκταση θα δημιουργηθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης –ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων –στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης και γραφείων φρουράς.

Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στη δομή, η οποία θα έχει περιμετρική περίφραξη, θα κατασκευαστεί επίσης δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.


Οι φορείς της περιοχής εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών σε μία ευαίσθητη γεωγραφικά περιοχή, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.....

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.