Δήλωση από τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού: «Οι πολίτες να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά»Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι... Ο ένας μετά τον άλλο, οι Δήμαρχοι, βγαίνουν και αποποιούνται τις ευθύνες για την απραξία και τον εγκλωβισμό των πολιτών λόγω του χιονιού.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ο δήμος Παπάγου Χολαργού, οι κάτοικοι του οποίου δεν είχαν ουσιαστικά καμία δυνατότητα πρόσβασης στη Μεσογείων (για την Αττική Οδό ούτε λόγος έτσι κι αλλιώς), το διήμερο της Τρίτης και Τετάρτης, μετά τη χιονόπτωση της Δευτέρας, ενώ με εξαιρετική δυσκολία και αδιανόητα αργούς ρυθμούς γίνεται οποιαδήποτε κυκλοφορία και σήμερα Πέμπτη.

Ο δήμος, έμεινε άπραγος στην πραγματικότητα, ανίκανος να καθαρίσει τους εσωτερικούς δρόμους, έστω εκείνους που οδηγούν στη Μεσογείων για να διευκολύνει στην ασφαλή πρόσβαση στην κεντρική λεωφόρο. Η κατωφέρεια της περιοχής καθιστά επικίνδυνη οποιαδήποτε προσπάθεια να διανυθούν δρόμοι, όπως η Περικλέους, η Φανερωμένης, η Υμηττού, η Μιλτιάδου και άλλες, καθώς επί δύο 24ωρα αφέθηκαν στο έλεος του χιονιού, που είχε πέσει τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε παγοδρόμια. Για καθαρισμό παράλληλων δρόμων ως προς την Μεσογείων ούτε σκέψη φυσικά, με αποτέλεσμα η κίνηση των κατοίκων για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους να εξελίσσεται σε «επικίνδυνη αποστολή». Ο φόβος για τραυματισμούς παραμονεύει σε κάθε βήμα, αφού το παγωμένο χιόνι καθιστά την πρόσβαση σε καίρια σήμερα από ανέφικτη έως ριψοκίνδυνη.

Ακόμα και για τα δένδρα τα οποία έπεσαν σε δρόμους και σε αυτοκίνητα δεν έγινε η παραμικρή επιχείρηση έως και το βράδυ της Τετάρτης. Η πολυδιαφημισμένη ετοιμότητα των δήμων, μεταξύ αυτών και του Παπάγου – Χολαργού έμεινε στα λόγια και στα χαρτιά.

Κι όμως, μέσα σε αυτή την κατάσταση ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος επέρριψε την ευθύνη στους πολίτες, καταφεύγοντας κι αυτός με τη σειρά του, όπως τόσοι και τόσοι αυτές τις μέρες και τον τελευταίο καιρό στη θεωρία/δικαιολογία της «ατομικής ευθύνης»: «Πρέπει και ο κόσμος να μάθει να συμπεριφέρεται σωστά» δήλωσε.

Μάλιστα επέκρινε όσους «κατέβαιναν μαζικά στον σταθμό ‘‘Εθνική Άμυνα’’ για να πάρουν με τα αυτοκίνητα τους, εργαζόμενους που γύριζαν με το Μετρό και δεν είχαν αλυσίδες και κολλούσαν στον δρόμο», προσθέτοντας προκλητικά «σκεφθείτε πόσο μεγάλο πρόβλημα μας δημιουργούσαν».

«Ξέχασε» όμως να πει ότι εάν δεν κατέβαιναν συγγενείς και φίλοι με τα αυτοκίνητά τους να πάρουν τους ανθρώπους τους από το Μετρό στη Μεσογείων, ουδείς θα μπορούσε να ανέβει την Αναστάσεων με τα πόδια, έτσι όπως την άφησε στο έλεος του χιονιά και του παγετού ο δήμος με την εκκωφαντική απουσία συνεργείων καθαρισμού.

Ο κ. Αποστολόπουλος παραδέχθηκε σχεδόν ευθέως ότι ο δήμος Παπάγου Χολαργού (που έχει μάλιστα από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη), όπως και άλλοι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης είναι εντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα. «Οι Δήμοι έχουν αναλάβει ένα βάρος που δεν τους αναλογεί. Έχουμε αναλάβει αρμοδιότητες, χωρίς να έχουμε προσωπικό. Στην Πολιτική Προστασία των Δήμων υπάρχει 1 ή 2-3 εργαζόμενοι, χωρίς μηχανήματα. Εμείς έχουμε 3 εκχιονιστικά και είμαστε ένας Δήμος που δεν έχει τόσο συχνά χιόνια. Ωστόσο, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, και με την δυσκολία των προσλήψεων, θα πρέπει να έχουμε εξειδικευμένους χειριστές μηχανημάτων», δήλωσε, εν είδει δικαιολογίας ο κ. Αποστολόπουλος.

Να σημειωθεί τέλος ότι το πρωί της Δευτέρας ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας του πολίτες να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο για πληροφορίες. Λίγο μετά εξέδωσε νέα ανακοίνωση γνωστοποιώντας ότι το τηλεφωνικό κέντρο είχε… βλάβη!!!!

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.