Ψευδομουφτής της Κομοτηνής:Εμπρηστικές δηλώσεις για ""επέτειο αντίστασης""της μειονότητας το 1988


 


Για επέτειο αντίστασης της «τουρκικής», όπως τη χαρακτήρισε, μειονότητας της Δυτικής Θράκης έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο κρατικό ειδησεωγραφικό πρακτορείο της Τουρκίας, Anadolu, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ.

Λέγωντας ότι τα δικαιώματα της μειονότητας άρχισαν να καταπατόνται από το ελληνικό κράτος μετα τη μεταπολίτευση, ο Σερήφ δήλωσε: «Καταρχήν καταργήθηκαν οι τουρκικές λέξεις στα βιβλία του δημοτικού και στις πινακίδες των σχολείων. Τα μαθήματα τουρκικής γλώσσας στα σχολεία άρχισαν να διδάσκονται στα ελληνικά.

Τα επόμενα χρόνια αφαιρέθηκαν τα δικαιώματα ιθαγένειας. Όταν έγινε αφαίρεση της λέξης «τουρκική» στις πινακίδες της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας και της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης με το επιχείρημα ότι προκαλούσε εχθρότητα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Ο Σερίφ δήλωσε ότι με αφορμή την απόφαση για τους τουρκικούς συλλόγους η μειονότητα ως αντίδραση είχε οργανώσει μαζική διαδήλωση στις 29 Ιανουαρίου του 1988. «Εκείνη η ημέρα έμεινε στην ιστορία ως ένδοξη αντίσταση» είπε ο ψευδομουφτής.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, Οζάν Αχμέτογλου, δήλωσε στο Anadolu, ότι η 29η Ιανουαρίου αποτελεί ορόσημο για τη μειονότητα.

«Εκτός από την 29η Ιανουαρίου του 1988, υπάρχει και η 29η Ιανουαρίου του 1990, που ήταν ένα μελανό σημείο στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Εκείνη την ημέρα έγιναν επιθέσεις κατά Τούρκων, ιδιαίτερα στην πόλη της Κομοτηνής, και λεηλατήθηκαν τα μαγαζιά των Τούρκων στο κέντρο της πόλης. Η Ελλάδα ακόμα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη από την τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης για αυτά τα βίαια επεισόδια» δήλωσε ο Αχμέτογλου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.