Ταραχές στο Ρότερνταμ σε διαδηλώσεις κατά του lockdown


Η ολλανδική αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε τουλάχιστον δύο ανθρώπους μετά από ταραχές που ξέσπασαν στο Ρότερνταμ για τα νέα μέτρα κατά της Covid-19. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον τους και πυρπόλησαν αυτοκίνητα της αστυνομίας.


Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί για να δείξουν την οργή τους για τα κυβερνητικά σχέδια εισαγωγής πάσου εμβολιασμού και την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η Ολλανδία επέβαλε μερικό lockdown τριών εβδομάδων την περασμένη εβδομάδα καθώς αυξήθηκαν ραγδαία τα κρούσματα. Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν συνολικά και τουλάχιστον 20 συνελήφθησαν σε μια νύχτα που ο δήμαρχος του Ρότερνταμ καταδίκασε ως «όργιο βίας».

Η αστυνομία έριξε προειδοποιητικά και στη συνέχεια κανονικά πυρά «επειδή η κατάσταση ήταν απειλητική για τη ζωή», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η πόλη τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός έκλεισε ως αποτέλεσμα της βίας. Οι ταραχοποιοί άναψαν φωτιές στην κύρια εμπορική περιοχή του Ρότερνταμ.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας και ταραχοποιούς να εκτοξεύουν πέτρες στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης. Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να τους διαλύσει.

Η Ολλανδία επέβαλε νέους περιορισμούς το περασμένο Σάββατο, καθώς κατέγραψε τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα τα εστιατόρια και τα καταστήματα πρέπει να κλείνουν νωρίτερα και οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία και στη Χάγη μετά την ανακοίνωση των μέτρων. Το «πάσου κορονοϊού» για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο θα ειναι απαραίτητο για να μπαίνουν οι πολίτες σε εσωτερικούς χώρους, όπως εστιατόρια και μπαρ.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η κυβέρνηση απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα στις 31 Δεκεμβρίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η απαγόρευση θα αποτρέψει την «επιπλέον πίεση στην υγειονομική περίθαλψη» απο τυχόν τραυματίες, είπε η κυβέρνηση.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.