Μείωση του ΕΝΦΙΑ σε Βούλα - Κηφισιά και αύξηση στη Δραπετσώνα!


ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΛΑΟ....
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΥΝΟΕΙ ... 
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ''ΦΙΛΟΙ''.
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ....

Μείωση του ΕΝΦΙΑ σε Ψυχικό και Κηφισιά, καθώς σε άλλες ακριβές περιοχές επιφέρουν τα σχέδια των εξισώσεων του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές της κλίμακας υπολογισμού του φόρου κατοχής ακινήτων, σε συνδυασμό και με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών.

Ο προϋπολογισμός ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει, για το 2022, την είσπραξη εσόδων 2.503 εκατ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ, έναντι συνολικών βεβαιωμένων εσόδων ύψους 2.570 εκατ. ευρώ.


Πρόκειται για μια μείωση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης κατά 67 εκατ. ευρώ, η οποία όμως στο σύνολό της θα κατευθυνθεί στις περιοχές όπου μειώθηκαν οι αντικειμενικές αξίες και αυτές είναι οι ακριβές περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι παράγοντες που καθορίζουν την απόδοση του ΕΝΦΙΑ το 2022 είναι οι ακόλουθοι:

Η προσθήκη στο σύστημα 3.643 νέων περιοχών, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα πληρώσουν αυξημένο φόρο σε σχέση με τον ελάχιστο που πλήρωναν έως τώρα.
Η αύξηση κατά μέσο όρο 19,5%, των αντικειμενικών τιμών σε 7.634 ζώνες (ή στο 55% του συνόλου ) και μάλιστα η υψηλότερη αύξηση φτάνει στο 250%.
Οι 2.860 ζώνες (21% του συνόλου) στις οποίες μειώθηκαν οι αντικειμενικές τιμές κατά μέσο όρο 14,7%, και
Οι 3.314 ζώνες (ή το 24% του συνόλου) παραμένουν αμετάβλητες.
Ποιοι θα κερδίσουν από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ
Το υπουργείο Οικονομικών ανασχεδιάζει την κλίμακα εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ, ώστε με τις αυξομειώσεις των αντικειμενικών τιμών, η οποίες θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2022, να βεβαιωθεί φόρος ύψους 2.503 εκατ. ευρώ, ή 67 εκατ. ευρώ, λιγότερα από φέτος.

Ανεξάρτητα από τις αλλαγές στις οποίες θα καταλήξει το ΥΠΟΙΚ, με  αυξημένο ΕΝΦΙΑ θα επιβαρυνθούν το 2022, οι κάτοχοι ακινήτων στις 3.643 περιοχές που εντάχθηκαν για πρώτη φορά. Για τις υπόλοιπες περιοχές τα δεδομένα είναι τα ακόλουθα:

Ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί στις 7.634 ζώνες όπου αυξήθηκαν οι τιμές Εφορίας. Μεταξύ αυτών των περιοχών, είναι μεταξύ άλλων, Δάφνη, Περιστέρι, Κερατσίνι, Ζωγράφου, Χαϊδάρι, Δραπετσώνα, Περιστέρι, Μοσχάτο, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Υμηττό κ.λπ. όπου αυξάνονται κατά 75%. Όσο και η νέα κλίμακα του ΕΝΦΙΑ να προβλέπει αντισταθμιστικές μειώσεις, η επιβάρυνση των συγκεκριμένων ιδιοκτητών είναι δεδομένη.
Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί με βεβαιότητα στις περιοχές στις οποίες μειώθηκαν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Μεταξύ των περιοχών αυτών είναι οι ακριβές συνοικίες. Ειδικότερα:
- Στην Εκάλη η ακριβότερη τιμή ζώνης, μειώθηκε κατά 9,1% και η κατώτερη τιμή αυξάνεται από 1.900 ευρώ ανά τ.μ. σε 2.200 ευρώ ανά τ.μ. ή κατά 15,8%.
- Στη Βούλα η ακριβότερη τιμή ζώνης μειώθηκε κατά 12,5% και η φθηνότερη τιμή ζώνης στην ίδια περιοχή αυξάνεται κατά 38,7%.
- Στην Κηφισιά, η ακριβότερη τιμή ζώνης μειώθηκε κατά 7,1% ενώ η φθηνότερη τιμή ζώνης μειώθηκε κατά 4,6%. 
- Στη Φιλοθέη η μέγιστη τιμή μειώθηκε κατά 3,6% και η ελάχιστη τιμή ζώνης αυξάνεται κατά 14,6% σε 4.150 ευρώ ανά τ.μ.
- Στις Σπέτσες η κατώτατη τιμή μένει αμετάβλητη στα 1.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ η μέγιστη τιμή μειώθηκε κατά 2,3% στα 4.350 ευρώ.

sofokleousin.grΜοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.