ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ.... ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ


ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ...
ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. 


Δριμύτατη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και την Ματίνα Παγώνη, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που υποστήριξε ότι δεν θα ήταν παράλογο οι ανεμβολίαστοι να πληρώνουν ένα μέρος των νοσηλίων τους.

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ότι, εφόσον υπάρχει το εμβόλιο, οι ανεμβολίαστοι ουσιαστικά εισάγονται στην εντατική "από επιλογή".

Υποστήριξε ότι καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων που έχουν ανάγκη θεραπειών για άλλες νόσους, και αναγκάζονται να τις καθυστερούν για τρίτη φορά μέσα στην πανδημία. Όπως είπε, αυτό προσθέτει κόστος πολλαπλάσιο, το οποίο θα πληρωθεί στη συνέχεια από όλους όσοι θεραπεύονται αργότερα από την ώρα που θα έπρεπε να θεραπεύονται.

Με αυτή τη λογική, δήλωσε θετικός στο να πληρώνουν ένα μέρος των νοσηλίων, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες: "Ένα μέρος, δεν θα ήταν καθόλου παράλογο", είπε.

Στις δηλώσεις Εξαδάκτυλου αντέδρασε έντονα η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά) της οποίας πρόεδρος είναι η Ματίνα Παγώνη. Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από την κ. Παγώνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου η ένωση νοσοκομειακών γιατρών ζητά από τον των Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να τού υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός "και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων".

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ αναφέρει:

"Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια.

Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο του και τη συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να τού υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων"


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.