Γερμανία: Τα δημόσια οικονομικά είναι σε κρίσιμη κατάσταση προειδοποιεί το Ελεγκτικό Συνέδριο


Τα δημόσια οικονομικά της Γερμανίας είναι σε κρίσιμη κατάσταση και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να τα σταθεροποιήσει, τόνισε το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας σήμερα σε μία προειδοποίησή του προς τα κόμματα που εργάζονται για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού και τα οποία εξετάζουν μία περαιτέρω αύξηση του χρέους.

Το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα δαπανών καθώς συμφώνησαν στις προπαρασκευαστικές συζητήσεις να υπάρξει από το 2023 επιστροφή στα όρια του χρέους και να αποφευχθούν οι αυξήσεις φόρων.

Πηγές με γνώση των διαβουλεύσεων των κομμάτων δήλωσαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι οι εκπρόσωποί τους συζητούσαν την αύξηση του ομοσπονδιακού δανεισμού το επόμενο έτος για να καταστεί εφικτή μία εφάπαξ ενίσχυση με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ του κρατικού επενδυτικού ταμείου για το κλίμα.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, όμως, προειδοποίησε κατά της δημοσιονομικής γενναιοδωρίας με έκθεσή του προς τη γερμανική Βουλή (Μπούντεσταγκ).

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Για να γίνουν τα δημόσια οικονομικά βιώσιμα ξανά, η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει τώρα», ανέφερε, προσθέτοντας: «Η αναμονή και η ελπίδα για καλύτερες οικονομικά εποχές δεν θα αρκούν για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας».

Οι οικονομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης, οι προβλέψεις των οποίων καθοδηγούν τη δημοσιονομική πολιτική της, αναθεώρησαν προς τα κάτω την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σε έκθεσή τους, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, προβλέπουν ανάπτυξη 2,7% για το 2021 έναντι 3,1% που προέβλεπαν τον Μάρτιο, λόγω της στενότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα και περιορισμών της παραγωγικής δυναμικότητας της παγκόσμιας οικονομίας.

Το Βερολίνο «αντιμετωπίζει πληθώρα δημοσιονομικών προβλημάτων και προκλήσεων για τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμη λύσεις», ανέφερε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τον αγώνα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τη γήρανση του πληθυσμού και τον κίνδυνο αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο Επίτροπος του Συνεδρίου για την αποτελεσματικότητα της διοίκησης συνέστησε «πάγωμα των δαπανών , που απαιτεί τη χρηματοδότηση κάθε νέου μέτρου με τον αντίστοιχο τερματισμό άλλων μέτρων».

zougla.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.