Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες: Αναβίωση του παλαιού τρόπου επικοινωνίας των πλοίων με τη στεριά


Ρεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Στις εγκαταστάσεις του παλαιού παράκτιου του ΟΤΕ στην περιοχή της Λούτσας βρίσκονται οι Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες, προκειμένου να «επικοινωνήσουν» όλοι οι παλαιοί παράκτιοι μεταξύ τους, απ' όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια ραδιοερασιτεχνική εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες για πρώτη φορά και έχει σκοπό να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και συγκεκριμένα κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.

Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας αποτελούσε για 90 και επιπλέον χρόνια τον μοναδικό τρόπο επικοινωνίας των πλοίων με τη στεριά. Είτε σε περιπτώσεις εορτών δηλαδή ανταλλαγή ευχών και μηνυμάτων είτε σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως τα ναυάγια σαν κι αυτό του Τιτανικού.

zougla.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.