Ερντογάν: Η Τουρκία θα πάρει πίσω τα χρήματα που πλήρωσε στις ΗΠΑ για τα F-35


Την πρόθεση της Τουρκίας να πάρει πίσω «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» τα χρήματα που έχει πληρώσει στις ΗΠΑ για τα F-35, διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα πάρουμε πίσω αυτό το 1,4 δισ. δολ.» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο ποσό που έχει καταβάλει η Άγκυρα στην Ουάσινγκτον για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ «πάγωσαν» την πώληση των F-35, μετά τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Ρωσία για την αγορά του αμυντικού συστήματος S-400.

«Θα πάρουμε πίσω αυτό το 1,4 δισ. δολ. με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» είπε συγκεκριμένα ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Anadolu και όπως μεταδίδει το Reuters.
Όπως ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, το ζήτημα θα συζητηθεί από τους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα 
θα βρεθεί επί τάπητος και με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στη σύνοδο των G20.
«Πιστεύω ότι θα κάνουμε πρόοδο. Ασφαλώς, θα συζητήσουμε για αυτό με τον Μπάιντεν στη συνάντηση των G20 στη Ρώμη» δήλωσε ο Ερντογάν.

Προ ημερών, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφέρει ότι οι ΗΠΑ πρότειναν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία ως αντάλλαγμα για τις επενδύσεις της στο πρόγραμμα των F-35.
Όπως είχε μεταδώσει το Reuters, στις αρχές του μήνα η Τουρκία απέστειλε αίτημα στις ΗΠΑ για την αγορά 40 μαχητικών F-16 της εταιρείας Lockheed Martin και περίπου 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη.

Ερωτηθείς για αυτό, εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ συζητούν για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που καταβλήθηκαν για τα F-35 για τη χρηματοδότηση της αγοράς F-16.

«Οι επιλογές που έχουμε είναι απλές: Είτε θα επιστρέψουμε στο πρόγραμμα (σ.σ. των F-35), θα πάρουμε τα αεροσκάφη, είτε θα μας επιστρέψουν τα χρήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι στην ατζέντα η χρησιμοποίηση των χρημάτων που πληρώσαμε για τα F-35 για τον εκσυγχρονισμό των F-16» είπε.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.