Η κινεζική εταιρεία ακινήτων Evergrande εξαγοράζεται από την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Hopson Development.


Συγκεκριμένα η Evergrande Property Services, της οποίας οι μετοχές τέθηκαν  σε αναστολή, δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ανακοίνωση για μια «πιθανή γενική προσφορά για τις μετοχές της». Ωστόσο δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα τελευταία 24ωρα ο όμιλος ακινήτων έχασε δυο σημαντικές πληρωμές τόκων στα ομόλογα δολαρίου που είχε εκδώσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει η ανησυχία των ξένων επενδυτών. Βέβαια θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι οι χαμένες πληρωμές δεν θεωρούνται αυτόματα και αθέτηση υποχρεώσεων, ειδικότερα από τη στιγμή που η κάθε μία έχει και μια περίοδο...χάριτος 30 ημερών.

Την ίδια στιγμή η Evergrande δέχεται έντονες πιέσεις από εργολάβους και υπαλλήλους στους οποίους χρωστάει πάνω από 300 δισ. δολάρια. Οι τράπεζες της Wall Street αποκάλυψαν επιπλέον υποχρεώσεις που μπορεί να έχει η εταιρεία με τη μορφή εγγυήσεων που μπορούν να αυξήσουν το χρέος της.
«Ξεπουλάει» στην Hopson

Η China Evergrande αναγκάστηκε να πουλήσει το μισό μερίδιο της μονάδας διαχείρισης ακινήτων της στην Hopson Development. Σύμφωνα με τα Κινεζικά ΜΜΕ το κόστος της συμφωνία ξεπέρασε τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό οδήγησε στην αναστολή της μετοχής της Hopson.

Συγκεκριμένα η Global Times της Κίνας αποκαλύπτει ότι η Hopson Development αγόρασε το 51% της ιδιοκτησίας για 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα η Hopson τόνισε ότι ανέστειλε τις συναλλαγές των μετοχών της, εν αναμονή της ανακοίνωσης που σχετίζεται με σημαντική εξαγορά της εταιρείας και πιθανή υποχρεωτική προσφορά.
Δεν θέλει να παρέμβει το Πεκίνο

Ένα άλλο σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι να μην έχουμε άμεση παρέμβαση από το Πεκίνο για την επίλυση της κρίσης της Evergrande. Ωστόσο οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να παρθούν μέτρα για να μην επεκταθεί η κρίση που θα μπορούσε να φέρει αναταραχές.

Τα τελευταία 24ωρα οι κυβερνητικές εταιρείες και οι κρατικοί κατασκευαστές ακινήτων δέχονται παροτρύνσεις να προχωρήσουν στην αγορά περιουσιακών στοιχείων της Evergrande για να μειωθούν οι κίνδυνοι.

Η Evergrande έχει πουλήσει ακίνητα σε προμηθευτές και εργολάβους για να αντισταθμίσει ορισμένες από τις εκκρεμείς πληρωμές της και εντείνει τις προσπάθειες να ξεπουλήσει μερίδια σε άλλα περιουσιακά στοιχεία.  

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.