Ο πίνακας του Κ.Παρθένη ""ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ" χαρακτηρίστηκε από τον Οίκο Bonhams ως ""η τελειότητα της ευρωπαϊκής ζωγραφικής""


 


 «Η Αποθέωση του Αθανασίου Διάκου»

Τo αριστούργημα της ευρωπαϊκής ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παρθένη, «Η Αποθέωση του Αθανασίου Διάκου», περιλαμβάνεται στη φθινοπωρινή δημοπρασία Greek Sale του Οίκου Bonhams.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 24 Νοεμβρίου.

Το έργο «Αποθέωση του Αθανασίου Διάκου» του Κωνσταντίνου Παρθένη, έχει χαρακτηριστεί «η τελειότητα της ευρωπαϊκής ζωγραφικής» των αρχών του 20ού αιώνα και το σπουδαιότερο έργο του καλλιτέχνη με τη διάσημη σύνθεση.

Φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού μοντερνισμού, του συμβολισμού και των Avant-Garde τάσεων της εποχής, εκφρασμένα σε μία αρμονική και λυρική σύνθεση που μαγεύει τον θεατή. Έρχεται συμβολικά να δημοπρατηθεί τη χρονιά του εορτασμού των 200 χρόνων, από την έναρξη του Απελευθερωτικού αγώνα.

Το έργο αποτελούσε το κόσμημα της διάσημης συλλογής του Σπύρου Λοβέρδου (1877-1934), συνιδρυτή της Λαϊκής Τράπεζας με τον αδερφό του Διονύση. Τα δύο αδέρφια ως προστάτες της τέχνης και θερμοί υποστηρικτές του καλλιτέχνη, είχαν αποκτήσει, σε πολύ υψηλές τιμές, τα πιο εμβληματικά έργα του Παρθένη όπως το «Προσευχή στο Όρος των Ελαιών» (πουλήθηκε από τον Οίκο Bonhams, Greek Sale, 9 Απριλίου, 2014, lot 24).

Επίσης, ασκούσαν επιρροή στο υψηλό παραγωγικό έργο του καλλιτέχνη και στην καθιέρωση της μοντέρνας νεο-βυζαντινής τέχνης και του είχαν εμπιστευθεί την εποπτεία του Μουσείου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής τέχνης, «Διονύσιος Λοβέρδος».


Το έργο «Αποθέωση του Αθανασίου Διάκου» του Κωνσταντίνου Παρθένη έχει χαρακτηριστεί «η τελειότητα της ευρωπαϊκής ζωγραφικής των αρχών του 20ού αιώνα»




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.