Απόφαση σοκ για αύξηση αντικειμενικών αξιών στις πυρόπληκτες περιοχές,Στο ΣΤΕ ο δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου


 

 Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών έφερε αύξηση στις αντικειμενικές αξίες της παραλιακής ζώνης της Ραφήνας από 6,5% σε... 56%

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς. Ο λόγος είναι η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες από 6,5% σε… 56%, αν και πυρόπληκτη περιοχή!

Όπως αναφέρει ο κ. Μπουρνούς ζητάει την ακύρωση της απόφασης ως αντισυνταγματική, καθώς οι υπέρμετρες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών αντιβαίνουν τις συνταγματικές επιταγές, καθώς είναι αυθαίρετες, δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια και δεν ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι πριν την υπουργική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου είχε προτείνει στο Υπουργείο Οικονομικών να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες κατά 10% σε σχέση με τις ισχύουσες σε όλες τις ζώνες του Δήμου.

Όμως τελικά μετά την απόφαση ήρθαν τα πάνω κάτω: Οι αντικειμενικές αξίες στην παραλιακή-λιμενική περιοχή της Ραφήνας αυξάνονται κατά 56% και στο κέντρο της Ραφήνας κατά 28%. Στην περιοχή Μπλέ Λιμανάκι αυξάνονται κατά 15,2% και στην περιοχή Μαρίκες κατά 17,9%. Στην περιοχή του Άγιου Σπυρίδωνα αυξάνεται κατά 18,2% και της Διώνης κατά 12,5%. Το παράδοξο είναι ότι οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή του Νέου Βουτζά μειώνονται κατά 30,6%, στην Καλλιτεχνούπολη κατά 20,5% και στο Ντράφι κατά 9,1%.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.