Απαγορεύτηκε στον Μουσταφά Ακιντζί η είσοδος στην Τουρκία


Το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν απαγόρευσε την είσοδο στην Τουρκία 42 πολιτών από τα Κατεχόμενα, τουρκοκυπριακής καταγωγής, για λόγους ασφαλείας.

Πρόκειται για συγγραφείς, δημοσιογράφους, πολιτικούς και καλλιτέχνες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια διαχώρισαν τη θέση τους ή πήραν αποστάσεις από την επίσημη πολιτική της Άγκυρας στο Κυπριακό.

Πολλοί από αυτούς έχουν εναντιωθεί και στην παρουσία Τούρκων εποίκων στο νησί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση πρόκειται για άτομα που δεν αποδέχονται τη βίαια εφαρμογή των κανόνων του Ισλαμισμού στην κοινωνική ζωή των Τουρκοκυπρίων. Η λίστα αυτή είναι γνωστή με το όνομα «G82», η οποία βρίσκεται σε όλες τις πύλες εισόδου της Τουρκίας. Αν ένα από αυτά τα 42 άτομα εμφανιστεί, θα του απαγορευτεί η είσοδος.

Το εντυπωσιακό στοιχείο σε αυτήν την υπόθεση δεν είναι τα μέτρα καταστολής που λαμβάνει το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, αφού ανάλογα μέτρα ισχύουν και για τους Τούρκους πολίτες εντός της Τουρκίας. Το ενδιαφέρον είναι ότι μεταξύ των 42 ονομάτων στα οποία έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Τουρκία είναι και ο πρώην πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος, ερωτώμενος, απάντησε ως εξής: «Δεν γνωρίζω τίποτα για το θέμα. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το ερευνήσω, γιατί δεν σχεδιάζω κανένα ταξίδι στην Τουρκία».

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.