Συγκέντρωση αγροτών στην Καλαμάτα για την σταφιδοπαραγωγή..Στα πρόθυρα εξαφάνισης!!

 Οι σταφιδοπαραγωγοί της Μεσσηνίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση   στην Καλαμάτα για την εξαφανιση της παραγωγής και του προϊόντος  γενικότερα!!

 Οι σταφιδοπαραγωγοί της Μεσσηνίας,ζήτησαν απο την κυβέρνηση να δώσει  λύση για την απόσυρση των περσινών αποθεμάτων σταφίδας και για τη φετινή παραγωγή που είναι στα αζήτητα .

Σημείωσαν ότι αν δεν δοθεί λύση, θα σταματήσουν να καλλιεργούν και θα εξαφανιστεί ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα του τόπου.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται την ώρα που οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται για την αύξηση της τιμής πετρελαίου και φυσικού αερίου υπό τον φόβο να διαλυθεί η αγροτική οικονομία και, να αναλάβουν την παραγωγή τροφίμων εργαστηρίου οι πολυεθνικές , με την κυβέρνηση να τους «στρώνει» τον δρόμο, εφαρμόζοντας την καταστροφική «πράσινη πολιτική»

Οι παραγωγοί – μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Γαργαλιάνων, Μεσσήνης και Χανδρινού και από άλλα χωριά έφθασαν με τρακτέρ, αγροτικά και ΙΧ αυτοκίνητα μπροστά από το Διοικητήριο Μεσσηνίας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.

Οι αγρότες καταγγέλλουν την τεχνητή ενεργειακή κρίση!

Η ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ Ό,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ:

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν οι φωνές αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών που επαναφέρουν με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη αύξησης της  επιδότησης στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για το αγροτικό τιμολόγιο, προκειμένου να απορροφηθούν οι επερχόμενες επιβαρύνσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Αυτό σημαίνει πως και η αγροτική οικονομία μπαίνει και εκείνη σε εξάρτηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Το κράτος δίνει επιδόματα στους αγρότες με λεφτά των διεθνιστών και όταν αυτά σταματήσουν, τότε η παραγωγή θα βαρέσει διάλυση και οι πολυεθνικές θα πατήσουν ΄πόδι για να ταΐσουν τα πεινασμένα πλήθη (που θα έχουν εμβολιαστεί ή σφραγιστεί;;;),

Οι επιστολές για επιδόματα προς τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης πέφτουν …βροχή, ζητώντας στήριξη του παραγωγικού τομέα της χώρας από την νέα τεχνητή απειλή του ενεργειακού κόστους.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το κόστος παραγωγής γίνεται «θηλιά» για τους Έλληνες αγρότες. Η νέα ενεργειακή  κρίση , παράλληλα με το χρόνιο πρόβλημα των ακριβών εφοδίων, αλλά και την «πετσοκομμένη» αγοραστική δύναμη των καταναλωτών οδηγεί ολοταχώς σε συρρίκνωση ενός από τους βασικούς οικονομικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, του αγροτικού τομέα. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.