ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΝΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!

 


Οι Βρετανοί εκφράζουν ανησυχία για την πιθανή ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων στην Κύπρο μετά την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Σε σχετικό άρθρο που δημοσίευσε στις 3 Οκτώβρη η βρετανική εφημερίδα Express αναφέρει πως “τo νέο αμυντικό σύμφωνο μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη Βρετανία στο ρόλο της ως εγγυητή της ειρήνης στην Κύπρο”.

Θεωρεί πως η συμφωνία για την αγορά γαλλικών φρεγατών ματαιώνει τις βρετανικές ελπίδες να πουλήσουν στον ελληνικό στόλο δύο φρεγάτες αιχμής τύπου 31. Χαρακτηρίζει “ανησυχητικές” τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι το σύμφωνο θα καλύπτει “ολόκληρο τον κυρίαρχο χώρο και των δύο χωρών”.


Ο στρατιωτικός συντάκτης της εφημερίδας,Μάρκο Τζιαναντζέλι, επισημαίνει πως στο Λονδίνο αναμένουν “περισσότερη σαφήνεια ως προς το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό το αμυντικό σύμφωνο στην πράξη, αλλά, ναι, όπως έχουν τα πράγματα υπάρχουν περιθώρια ανησυχίας ότι μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία στην Κύπρο”.

Επικαλείται δε τον ειδικό σε θέματα ναυτικής ασφάλειας, καθηγητή Alessio Patalano της KCL, που αναφέρει πως “η σχέση μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ έχει γίνει λίγο πιο περίπλοκη με αυτό το αμυντικό σύμφωνο” και πως ο τρόπος με τον οποίο συζητήθηκε αυτή η συμφωνία από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας “καθιστά λογικό να περιμένουμε από αξιωματούχους στο Λονδίνο και το Παρίσι να συνομιλήσουν για το πού θα οδηγήσει σε σχέση με την Κύπρο”.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.