Φρίκη στη Γαλλία: «3.000 παιδόφιλοι στην Καθολική Εκκλησία - Πάνω από 216.000 θύματα»


Περισσότερα από 216.000 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από παιδόφιλους στην Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας, με το πόρισμα έρευνας να φτάνει στην Εισαγγελία του Παρισιού.


Περίπου 3.000 παιδόφιλοι ιερείς λειτουργούσαν μέσα στη Γαλλική Καθολική Εκκλησία από το 1950, όπως αναφέρει ανεξάρτητη έκθεση, η οποία προκαλεί ανατριχίλα.
Η έκθεση της γαλλικής επιτροπής που ερευνά σεξουαλικές κακοποιήσεις εντός των κόλπων της γαλλικής καθολικής εκκλησίας είναι αποκαλυπτικά.
Ο Ζαν - Μαρκ Σοβέ, επικεφαλής της μελέτης σοκάρει λέγοντας ότι περίπου 216.000 παιδιά έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από μέλη του καθολικού κλήρου στη Γαλλία από το 1950.

«Αυτό είναι καταστροφικό, επειδή η αναλογία μεταξύ 216.000 θυμάτων και 3.000 δραστών. Είναι ένας επιτιθέμενος ανά 70 θύματα. Αυτό είναι τρομακτικό για τη γαλλική κοινωνία, για την Καθολική Εκκλησία», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως υπήρξε «συστηματική αμέλεια» και «σιωπή» στο θέμα από εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή της καθολικής ιεραρχίας.

«Οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρές. Περίπου το 60% των ανδρών και των γυναικών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στη συναισθηματική ή σεξουαλική τους ζωή» επεσήμανε ο ερευνητής, που δυστυχώς προβλέπει πως το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

Στα χέρια του Γάλλου εισαγγελέας, έχουν φτάσει 22 υποθέσεις που αφορούν εγκλήματα σεξουαλική βίας, εντός της γαλλικής καθολικής εκκλησίας.
Μάλιστα, σε κάποιες από αυτές, μπορεί να κινηθεί ποινική διαδικασία καθώς οι ιερείς που εμπλέκονται στα εν λόγω εγκλήματα ζουν ακόμα.

Η Καθολική Εκκλησία σε όλο τον κόσμο έχει συγκλονιστεί από πολυάριθμες καταγγελίες και αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς τις τελευταίες δεκαετίες.
Από την πλευρά του, το Βατικανό αυστηροποίησε φέτος τους νόμους του κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων.

sputniknews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.