ΝΕΟ TWEET ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ! Η αντίστροφη μέτρηση δεν έχει αρχίσει απλά. Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη!

Η αποτυχημένη σε όλα τα επίπεδα κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να καλύψει τις τρύπες στο δήθεν τέλειο σύστημα εμβολιασμού που μας πλασάρισε. Με ξεδιαντροπιά και με φτηνιάρικα επικοινωνιακά τρικ. Αν νομίζει όμως πως θα λύσει τα προβλήματα με δρακόντειες ποινές η με επιβολή υποχρεωτικότητας ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα, όπως μας απείλησε ο επανακάμψας στις μικρές οθόνες Υπουργός Υπανάπτυξης και των νανογιλέκων, είναι βαθειά νυχτωμένη.


Ο εμβολιασμός κόλλησε γιατί η κυβέρνηση απέφυγε να προσπαθήσει να πείσει (μάλλον για μικροπολιτικούς λόγους) τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, αλλά και γιατί άνοιξε -- χωρίς λόγο -- μέτωπο με όσους είναι επιφυλακτικοί βάζοντας τους όλους αδιάκριτα σ' ένα καλάθι. Κι αν κι έχουν περάσει πάνω από 8 μήνες από την έναρξη του εμβολιασμού, μυαλό δεν βάλανε ούτε στο Μαξίμου ούτε στα επικοινωνιακά τους επιτελεία.

Αντίθετα όσο αισθάνονται να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, τόσο σκληραίνουν τη στάση τους, τόσο πιο αδυσώπητοι γίνονται, τόσο περισσότερο προδίδουν την πλήρη ανικανότητα τους να συνυπάρξουν ως πολιτική ηγεσία αρμονικά με την κοινωνία.

Για αυτό το λόγο το διάστημα που ακολουθεί θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία. Για όλους. Ένας απελπισμένος κι αποδεδειγμένα ανίκανος πρωθυπουργός με βαθειά ριζωμένη "πριγκιπική" αντίληψη όμως, όπως έγραψε το ΣΚ το "Βήμα", θα προσπαθεί να περισωθεί. Μάταια. Κι όσο περισσότερο πιέζεται, τόσο θα κλωτσάει αριστερά και δεξιά. Αδιάκριτα. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί στον κοινωνικό ιστό, στην οικονομία, στα συμφέροντα της χώρας. Και θα γίνεται όλο και περισσότερο επικίνδυνος. Αλλά το τέλος θα έρθει -- ίσως ξαφνικά.

Η αντίστροφη μέτρηση δεν έχει αρχίσει απλά. Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Καθεστώτα σαν κι αυτά που προσπάθησε από την πρώτη μέρα να εγκαθιδρύσει ο ανέμελος τουρίστας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέφτουν, όπως δείχνει η ιστορική εμπειρία, συνήθως με δυο τρόπους.

Είτε σκάνε ξαφνικά κι απρόσμενα σαν μια μεγάλη φούσκα επειδή οι δυνάμεις που τα στήριξαν για να φτάσουν μέχρις εκεί τους τράβηξαν την πρίζα -- έτσι έγινε με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Είτε αντιστέκονται λυσσασμένα σε μια τέτοια εξέλιξη, εναγκαλίζονται την εξουσία, κάνουν αδιανόητα πράγματα για να τη διατηρήσουν παραβιάζοντας Σύνταγμα, νόμους και ατομικές ελευθερίες, όπως στην πράξη ήδη κάνει ο Μητσοτάκης. Και στο τέλος πέφτουν με κρότο -- δυστυχώς με αρκετά μεγάλο κόστος.

Εύχομαι αυτό να μη συμβεί. Και να βγει αληθινός ένας καλός μου φίλος, έμπειρος στη δημοσιογραφία, στην πολιτική και στις επιχειρήσεις που μου προφήτεψε προχτές: "Να μου το θυμηθείς θα φύγουν κολυμπώντας." Και μεταξύ μας: Μου είναι αδιάφορο αν ξέρουν καλό κολύμπι η όχι.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.