ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας για την τουρκική παρενόχληση του πλοίου Nautical Geo και την έκδοση παράτυπης navtex


Κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Με 2 μήνες καθυστέρηση!!!

•Τουρκικά πολεμικά πλοία παρενοχλούν το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo εδώ και 2 μήνες. Προφανώς και στο ΥΠΕΞ και στο ΥΠΕΘΑ το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά.

•Έπρεπε να δημοσιοποιηθεί μέσω  ΜΜΕ η NAVTEX των Τούρκων με την οποία …διεκδικούν υφαλοκρηπίδα μέχρι την Κρήτη για να αποφασίσει η Αθήνα να κάνει διάβημα;

•Τι ακριβώς εμποδίζει την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει σε κατάφωρες παρανομίες της Τουρκίας; Γιατί όπως αποδεικνύεται απλά προσπαθούν να “κρύψουν” όσα γίνονται και δεν τα αντιμετωπίζουν όπως το διεθνές δίκαιο που διαρκώς επικαλούνται , επιβάλλει;Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.