Επιδότηση απο την Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων στον μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ για ανάπτυξη θερέτρου πολυτελείας στον Σκορπιό

 

 


Σκορπιός: Το πρώτο ιδιωτικό νησί με ξενοδοχείο στην Ελλάδα – Πότε ξεκινούν  οι εργασίες | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η εφημερίδα «Καθημερινή» (στη στήλη Δήκτης, στο φύλλο του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου), γράφει:

«Προχωράει με γοργούς ρυθμούς το έργο ανάπτυξης ενός εμβληματικού θερέτρου πολυτελείας στο νησί του Σκορπιού, από τον Ρώσο επενδυτή Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε και από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, το κονδύλι των 4,3 εκατ. ευρώ, που αφορά την επιχορήγηση για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους 26,6 εκατ. ευρώ, δυναμικότητας 30 δωματίων και 60 κλινών, ενώ η επιφάνειά του ανέρχεται σε 9.420 τ.μ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης στον Σκορπιό ανέρχεται σε 165 εκατ. ευρώ. Εκτός από το κύριο συγκρότημα και τις πολυτελείς βίλες και σουίτες, προωθείται επίσης η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, εστιατορίου, αίθουσας προβολών, κέντρου ευεξίας και χώρου ψυχαγωγίας. Πάντως, δεδομένης της οικονομικής εμβέλειας του κ. Ριμπολόβλεφ, προξενεί εντύπωση η ανάγκη ένταξης του σχεδίου στον επενδυτικό νόμο».

Μέχρι και στην «Καθημερινή», λοιπόν, «προξενεί εντύπωση η ανάγκη ένταξης του σχεδίου στον επενδυτικό νόμο», «δεδομένης της οικονομικής εμβέλειας του κ. Ριμπολόβλεφ»!

Για να καταλάβουμε την «οικονομική εμβέλεια» του Ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ χρειάζεται μόνο να καταγράψουμε πως είναι ο 391ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes φτάνει στα 6,7 δισ. δολάρια!

Ας δούμε κι άλλα στοιχεία για την υπόθεση:

«Τον Ιανουάριο υπογράφηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, που εγκρίνει τη χωροθέτηση του επενδυτικού σχεδίου, το οποίο φέρει τον τίτλο: “Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας” στη νήσο Σκορπιός», όπως υπενθυμίζει σε ρεπορτάζ του το ieidiseis.gr:, επισημαίνοντας:  

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το 2024, όταν δηλαδή θα ολοκληρωθεί η επένδυση, το νησί θα αξιοποιείται μεν από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, ενώ θα μπορεί επίσης να μισθώνεται ως νησί σε όποιον ενδιαφερόμενο είτε για διακοπές είτε για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ριμπολόβλεφ αγόρασε το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση το 2013 και στη συνέχεια σχεδίασε τη δημιουργία του πολυτελούς τουριστικού καταλύματος.

Το κύριο τουριστικό συγκρότημα, έκτασης 9.784,43 τ.μ., περιλαμβάνει:

Την προεδρική σουίτα και πανταχόθεν ελεύθερες βίλες, με τις κεντρικές εγκαταστάσεις βοηθητικών λειτουργιών (όλα νέα κτήρια συνολικής δόμησης 9.420 τ.μ.).

Τη «Ροζ Βίλα», υφιστάμενο διώροφο κτήριο με συνολική δόμηση 364,43 τ.μ., με χρήση τουριστικού καταλύματος.

Βίλες κύριου τουριστικού συγκροτήματος με συνολική δόμηση 1.320 τ.μ., που αφορά την κατασκευή τεσσάρων νέων πολυτελών κατοικιών με χρήση τουριστικών καταλυμάτων.

Πολυαθλητικό κέντρο, το οποίο περιλαμβάνει το κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων, ένα νέο κτήριο δόμησης 4.000 τ.μ. στο οποίο χωροθετούνται χρήσεις που εξυπηρετούν πολυλειτουργικές τουριστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Βοηθητικά κτήρια για το προσωπικό, ελικοδρόμιο, στάβλους, αμφιθέατρο, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων κ.λπ».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εάν ισχύουν τα ποσά που είχε ξοδέψει ο Ρώσος μεγιστάνας για ένα πάρτι στον Σκορπιό το 2014, η επιδότηση που θα λάβει κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα! Παραπέμπουμε σε ρεπορτάζ του 2014, όταν ο Ριμπολόβλεβ διοργάνωσε πάρτι για τα γενέθλια της κόρης του Εκατερίνα: «Φημολογείται ότι το κρασί το οποίο μεταφέρθηκε στον Σκορπιό στοίχισε 30.000 ευρώ ενώ συνολικά το κόστος του πάρτι ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με την ανακαίνιση του νησιού».

από imerodromos


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.