Το ηφαιστείο στην Λα Πάλμα της Ισπανίας ενεργοποιήθηκε ξανά!Οι κάτοικοι σε εγρήγορση!

 Κανάρια Νησιά: Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αρχές της Λα Πάλμα έδωσαν εντολή στους κατοίκους πολλών παράκτιων περιοχών να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους

Μετά από μια μικρή παύση, το ηφαίστειο της Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε εκ νέου. Η απόκοσμη βουή του Κούμπρε Βιέχα τραντάζει όλο το νησί και μετά από ολιγόωρη παύση της δραστηριότητάς του το ηφαίστειο εξαπολύει νέες και πιο ισχυρές εκρήξεις.

Δεκάδες μικρές ρωγμές δημιουργούνται συνεχώς στις πλαγιές του κρατήρα και αναβλύζουν μάγμα, την ώρα που τα ποτάμια της λάβας βρίσκονται σε απόσταση 800 μέτρων από τη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αρχές της Λα Πάλμα έδωσαν εντολή στους κατοίκους πολλών παράκτιων περιοχών να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους με σφραγισμένα τα παράθυρα λόγω της πρόκλησης νεφών τοξικών αερίων.

Τα ποτάμια της πηχτής λάβας σχηματίζουν παράξενα σχέδια στο ανάγλυφο της περιοχής και σύμφωνα με τους επιστήμονες σε πολλά σημεία κινούνται με ταχύτητα 4 μέτρων την ώρα.

Το πέρασμα του πύρινου ποταμιού έχει καταστρέψει 586 σπίτια και έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε άλλα 100.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου η λάβα που έχει εκλυθεί έχει καλύψει περισσότερα από 2.300 στρέμματα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.