Παρατυπίες στις εκλογές του συλλόγου καταγγέλλουν οι συμβολαιογράφοι


Εκλογές, για τρίτη φορά, μέσα σε πέντε μήνες διενεργούνται, στο μεγαλύτερο συμβολαιογραφικό σύλλογο της χώρας, Αθηνών, Πειραιά, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, την επόμενη εβδομάδα, με έναν μόνο υποψήφιο. Οι συμβολαιογράφοι καταγγέλλουν σειρά αντιθεσμικών πρακτικών οι οποίες οδήγησαν ήδη σε ακύρωση της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, ενώ εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ για τις πρόσφατες εκλογές που διενεργήθηκαν αρχές Σεπτεμβρίου. 

Όλα ξεκίνησαν, στα τέλη του περασμένου Μαΐου. Μετά από μία επεισοδιακή εκλογική διαδικασία, Πρόεδρος του Συλλόγου αναδείχθηκε ο Γ. Ρούσκας, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος τα τελευταία χρόνια. Η εκλογή του με τρεις ψήφους διαφορά από τον συνυποψήφιο του, Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο, προσβλήθηκε δικαστικά με ένσταση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η οποία και έγινε δεκτή, στις 22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Κώδικα των Συμβολαιογράφων και την ισχύουσα  νομοθεσία που ισχύει, μετά την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, η Αντιπρόεδρος εκπροσωπεί τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, καθώς η εκλογή του προέδρου δικαστικά ακυρώθηκε και ως εκ τούτου εκλεγμένος πρόεδρος δεν υπάρχει.

Όμως ο Γ. Ρούσκας, παρά τις αντιδράσεις  μελών της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου με την αποστολή εξωδίκων, προκήρυξε νέες εκλογές για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι εκλογές, δεύτερες κατά σειρά από τον Μάιο, διενεργήθηκαν με μοναδικό υποψήφιο τον ίδιο καθώς απέκλεισε οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα, όπως εκείνη του Κωνσταντίνου Βλαχάκη, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος στο παρελθόν και μάλιστα για δύο θητείες. 

Οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά, χωρίς σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και η συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαιογράφων Αθήνας, Πειραιά, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου απείχαν, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για παρατυπίες στη διαδικασία. Έτσι, δεν εξελέγη παρότι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος ο κ. Ρούσκας ο οποίος προκήρυξε για άλλη μια φορά εκλογές για τις 26 Σεπτεμβρίου. Και πάλι με μοναδικό υποψήφιο τον εαυτό του!

Εν τω μεταξύ οι εκλογές στις αρχές Σεπτεμβρίου (δεύτερες κατά σειρά) έχουν προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από μέλη της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναμένεται να κρίνει την νομιμότητά τους.

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.