Μενέντεζ: Τεράστιο λάθος του Ερντογάν οι S-400Tεράστιο λάθος του Ερντογάν χαρακτηρίζει ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ την απόκτηση των S-400. Σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής” ο κ. Μενέντεζ αναφέρει ότι Τούρκος πρόεδρος πίστευε ότι "θα μπορούσε να το κάνει και να γλιτώσει”, προσθέτοντας ότι "ακόμη και από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Τουρκίας, που είδα στη Γερουσία, στράφηκαν δραματικά εναντίον της, και απογοητεύθηκαν, ειδικά από τον Ερντογάν”.

Ο Αμερικάνος γερουσιαστής αναφέρει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν στην συνομιλία του με τον Τούρκο πρόεδρο "ήταν ωμά ειλικρινής”, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν μια Τουρκία ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ως ισχυρό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ που δεσμεύεται στις ίδιες αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. "Αλλά αυτή η φιλοδοξία δεν είναι η Τουρκία υπό τον Ερντογάν. Αυτή είναι η πραγματικότητα”, τονίζει ο κ. Μενέντεζ.


Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο και τις τουρκικές προσπάθειες για λύση δύο καρτών στο νησί, ο Αμερικάνος γερουσιαστής υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν ένα ενιαίο κράτος "στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να έχουν ειρήνη και ευημερία”. Χαρακτήρισε τον ρόλο του Ερντογάν στο κυπριακό "κακόβουλο”, καθώς με την αρνητική εμπλοκή του συνεχίζει να μην αφήνει του Τουρκοκύπριους να βρουν τον δικό τους δρόμο.


Ο κ. Μενέντεζ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αμυντική σχέση ΗΠΑ-Ελάδας, καθώς όπως αναφέρει "θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών μας, που θα δημιουργεί μεγαλύτερη ασφάλεια και μια αρχιτεκτονική ασφάλειας στην οποία η Ελλάδα θα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο”. Τέλος, ο κ. Μενέντεζ αναφέρει ότι "η σημασία της αμυντικής σχέσης που οικοδομούμε με την Ελλάδα, οι όλο και περισσότερες επενδύσεις μας που έρχονται στην Ελλάδα και από τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργούν βαθύτερους δεσμούς και κοινά συμφέροντα”.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.