H United Group μετά την Forthnet-NOVA απόκτησε και τη Wind Οπως ανακοινώθηκε επίσημα, η εταιρεία Crystal Almond Holdings που κατέχει το σύνολο των μετοχών της Wind Hellas, συμφώνησε να τις παραχωρήσει στην United Group. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ποιό θα είναι το τίμημα.

Η United Group είναι ήδη ο κορυφαίος όμιλος τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με τις εξαγορές της στην Ελλάδα, περίπου το 1/3 του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της θα πραγματοποιείται στην ελληνική αγορά, όπου θα έχει σημαντικό μερίδιο στην κινητή τηλεφωνία - και μικρότερο στη σταθερή.

Με την απόκτηση της  Wind θα θα μπορέσει να συνδυάσει τις υπηρεσίες της Nova με αυτές της Wind και να δημιουργήσει ένα ισχυρό οπεράιτορ που θα είναι το νούμερο 2 στο internet και τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης.

Επισημαίνεται ότι η Wind έχει 4,2 συνδρομητές και ο κύκλος εργασιών της υπερβαίνει τα  500 εκατ. ευρώ.

Ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος της United Group δήλωσε:

«Η εξαγορά και η ενσωμάτωση ισχυρών εγχώριων εταιριών τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην πλατφόρμα μας, αποτελεί βασικό τμήμα της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής στρατηγικής της United Group. Η Ελλάδα είναι μία κομβικής σημασίας αγορά για εμάς. Mε την εξαγορά της Wind είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν κορυφαίο, ολιστικό πάροχο και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του κλάδου τηλεπικοινωνιών της χώρας, μέσω επενδύσεων σε υποδομές δικτύου, σε περιεχόμενο, σε τεχνολογία και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αποτελώντας ηγετική δύναμη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group Victoriya Boklag, δήλωσε σχετικά:

«Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της United Group στην ελληνική αγορά. Η Wind, χάρη στην ισχυρή δραστηριότητά της στην κινητή τηλεφωνία, συνδυάζεται εξαιρετικά με την τεχνογνωσία που διαθέτουν η Nova και η United Group στα μέσα ενημέρωσης και τη σταθερή τηλεφωνία. Με την απόκτηση της Wind, εντάσσουμε στο δυναμικό μας μία επιτυχημένη επιχείρηση, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε την παρουσία μας και τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας ανά την Ελλάδα».

Από την πλευρά της Wind Hellas ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νάσος Ζαρκαλής σχολίασε τη συμφωνία ως εξής:

«H WIND έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας, στην 30χρονη πορεία της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνίων, έχοντας επενδύσει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη κορυφαίων υποδομών. Η τελευταία πενταετία υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη, με συνεχή άνοδο σε όλους τους οικονομικούς και λειτουργικούς δείκτες και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως δίκτυα οπτικών ινών και 5G που αλλάζουν την καθημερινότητά μας.

Τώρα ξεκινάει μια νέα, συναρπαστική εποχή στην ιστορία της WIND με την ένταξή της στην United Group, τον μεγαλύτερο όμιλο τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην ΝΑ Ευρώπη. Είμαι ενθουσιασμένος για τη συμφωνία, που δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ταχύτερη ανάπτυξη, συστηματικές επενδύσεις, καλύτερες υπηρεσίες για τους Έλληνες καταναλωτές, προοπτικές για τους ανθρώπους μας»

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, μετά τη χορήγηση των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.