Τουρκία ... Απελαύνουν τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας


 

Τουρκία ... Απελαύνουν τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας


Η είδηση κυκλοφόρησε ...αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί οτι συμβαίνει αυτό έτσι απροκάλυπτα μέχρι που επενέβει για εξηγήσεις το υπουργείο εξωτερικών η τούρκικη πλευρά είναι σε αναταραχή μεγάλη ....μια που την Τετάρτη τα μεσάνυχτα έσπασαν γενικά και με όλα τα μέσα, όσους Σύριους ήτανε στην Τουρκία.


 Οι Τούρκοι συνέλαβαν και προχώρησαν στην απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας. Ο ΠΡΟΕΔΡΟς ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΣΥΛΗΦΘΕΙΣ ΕΠΙ 5 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΑΠΕΛΑΘΗΚΕ ΩΣΠΟΥ ΕΠΕΝΕΒΗ ΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.