Τσαβούσογλου-Μάας: «Δεν είναι πλέον δυνατό να αναλάβει η Τουρκία επιπλέον πρόσφυγες»



Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Χάικο Μάας στην Αττάλεια και στις κοινές τους δηλώσεις τόνισε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος ενός νέου μεταναστευτικού κύματος από το Αφγανιστάν».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι «εμείς ως Τουρκία, έχουμε εκτελέσει επαρκώς τις ηθικές και ανθρωπιστικές ευθύνες μας όσον αφορά το μεταναστευτικό. Αποκλείεται να αναλάβουμε ένα επιπρόσθετο προσφυγικό βάρος … Πρέπει να διδαχθούμε από τη κρίση στη Συρία. Πρέπει να βρούμε λύσεις για αυτό το ζήτημα μαζί. Συζητήσαμε αυτό το θέμα πριν από λίγο», ενώ πρόσθεσε ότι η εκκένωση Τούρκων πολιτών από το Αφγανιστάν πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια.
Εκιμώντας ότι η ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν έχει φτάσει σε ανησυχητικό επίπεδο, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι πάνω από τη μισή χώρα χρειάζεται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια και τόνισε ότι «οι ζωές σχεδόν 10 εκατομμυρίων παιδιών στην περιοχή κινδυνεύουν λόγω ξηρασίας, πείνας και επιδημίας», προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αυξήσει την ανθρωπιστική της βοήθεια στο Αφγανιστάν.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ σχολίασε στο twitter: «Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για την προσφορά της να συνεχίσει τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ. Η Γερμανία είναι επίσης έτοιμη να το υποστηρίξει – οικονομικά, αλλά και τεχνικά. Μόλις τόνισα αυτό στον συνάδελφό μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.