Φωτιά στη Φθιώτιδα εκκενώνεται το Λογγίτσι

φώτο αρχείου

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση στο Λογγίτσι Φθιώτιδας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη φωτιά να καίει σε δύο μέτωπα, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί με αποτέλεσμα η φωτιά να απειλεί πλέον το χωριό. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, έδωσε εντολή να εκκενωθεί άμεσα ο οικισμός.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν τρία αεροσκάφη, τα δυο εκ των οποίων Canadair. Υδροφόρες από Δομοκό και Στυλίδα αλλά και ένα χωματουργικό έχουν σπεύσει να συνδράμουν.

Η δημοτική αρχή της Στυλίδας, μαζί με την Αστυνομία, προχωρούν τις διαδικασίες εκκένωσης του χωριού Λογγίτσι, στη Φθιώτιδα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν μέτωπα της φωτιάς προς το χωριό και απειλούν να το κυκλώσουν.


 «Αυτή την ώρα τα μέτωπα που κινούνται προς το χωριό είναι σε απόσταση 800 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναπτύσσουν συνέχεια μέτωπα τα οποία κινούνται όλα προς την κατεύθυνση του χωριού» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Καρακάντζας.

Ήδη, αυτή την ώρα προσπαθούν να απομακρύνουν τους ηλικιωμένους, καθώς οι καπνοί στην περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοί και οι άνεμοι τους οδηγούν στο χωριό, ενώ την ίδια ώρα, επίγεια και εναέρια μέσα δίνουν μάχη, ωστόσο οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.