ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ,,ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ



ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ,,ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ 


Η «κλιματική κρίση», οι αντιεμβολιαστές,ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ  εμπρηστές και γενικώς.ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΝΑΛΙΑ .. κάποιος άλλος και όχι η κυβέρνηση φταίει για τις φωτιές που κατέκαψαν την Ελλάδα, ΕΙΠΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «κλιματική κρίση»ΠΑΛΙΑ ΛΕΝΕ ΑΜΑ ΑΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΤΡΕΧΑ ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΤΕΩΝΕΣ ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ,,,,Η ΛΕΞΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΝΩΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΣ , και απηύθυνε έκκληση να χρησιμοποιείται αυτός ο όρος αντί της «κλιματικής αλλαγής» σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση είχε και έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και έκανε αναφορές στην προσπάθεια απολιγνιτοποίησης. «Ο νέος κλιματικός νόμος, ο πρώτος στην Ελλάδα, θα ψηφιστεί τους επόμενους μήνες» είπε χαρακτηριστικά.


«Είμαστε στα μέσα Αυγούστου και θα έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας. Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για όλα, πόσο θωρακισμένοι ήμασταν, τι λάθη κάναμε, αλλά κυρίως τι μας δίδαξε αυτή η δοκιμασία. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας δείχνει ότι όλα πια πρέπει να αλλάξουν. Από τον προσανατολισμό της οικονομίας μέχρι την ενεργειακή πολιτική. Αποδεικνύεται ότι λάθη κάνει μόνο ο άνθρωπος, όχι η φύση»,θέλει και είμαι έτοιμος είπε για  «τολμηρές λύσεις».

Στην συνέχεια τόνισε πως το φαινόμενο των πυρκαγιών δεν είναι ελληνικό, αλλά μεσογειακό και παγκόσμιο. «Δείτε τι γίνεται στην Ιταλία και σε άλλες χώρες», τόνισε πως στην σύνοδο MED 9 μαζί με τις χώρες της Μεσογείου θα εξεταστούν οι τρόποι για να μπορούν να συνεργαστούν οι χώρες

 ο καύσωνας, φταίει  «είχαμε επί 7 ημέρες υψηλές θερμοκρασίες που μετέτρεψαν τη χώρα σε μπαρουταποθήκη», είπε χαρακτηριστικά. Ενώ ισχυρίστηκε πως είναι βέβαιο πως πολλές από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών, το εάν ήταν οργανωμένο σχέδιο θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη. 

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες και αυτό το έκανε γιατί το αισθάνθηκε ως προσωπική ανάγκη γιατί «οφείλεις όταν κάτι σε συγκλονίζει να βλέπεις τι πήγε λάθος».

«Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει απολύτως τίποτα», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως «κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν ήταν αρκετό».

 Δεν κάηκαν και πολλά σπίτια!Στην έκταση της φωτιάς αναλογικά ούτε και ανθρώπινες απώλειες. 


«Χυδαία η ρητορική ορισμένων για τις εκκενώσεις»που πρέπει να γίνεται και έσωσε ζωές ,,,,αλλά ότι ήτανε λάθος οργανωτικά ...ούτε που το έχει σκεφτεί. 
«Θεωρώ χυδαία την ρητορική που αναπτύχθηκε στα social media και στα ΜΜΕ κάνοντας παραπομπές που δεν θέλω να αναφέρω», είπε χαρακτηριστικά. Αποτελεί συλλογική κατάκτηση ότι πλέον έχουμε κουλτούρα εκκενώσεων. «Εγώ θα φύγω κάποια στιγμή από αυτήν την καρέκλα, το 112 θα μείνει», είπε. Αλλα ο κόσμος να μένει και να μην φεύγει δεν είναι σωστό αλλά όμως καλά έκαναν ολίγον τι σαχλαμάρες δημοσίου. 

«Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, δεν πετούν όλα μαζί».Τα εναέρια μέσα.  Ο πρωθυπουργός είπε παράλληλα πως έχει προβλεφθεί η αγορά ιδιόκτητων εναερίων μέσων, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο

Αποτελεί μεγάλη κουβέντα και το μήνυμα της πρόληψης είπε ο πρωθυπουργός. Δίνοντας δύο παραδείγματα, ο πρωθυπουργός είπε πως με πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας καθαρίστηκαν 19 οικισμοί, με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του Ματιού. Η Ιπποκράτειος Πολιτεία ήταν μία από αυτές και προστατεύθηκε σε μεγάλο βαθμό ακριβώς γι' αυτές τις παρεμβάσεις. Αυτές οι παρεμβάσεις δεν είναι πάντα αρκετές.

Στην συνέχεια είπε πως τα Βασιλικά Κτήματα ήταν προτεραιότητα να γίνει παρέμβαση για να μην υπάρχει ζημιά, «δεν το καταφέραμε», είπε και σημείωσε πως «λυπάμαι γι αυτό». Υλοτόμοι στα Βασιλικά Κτήματα καθάριζαν δύο μήνες πριν την πυρκαγιά, είπε, γιατί υπήρχαν μεγάλες αντιπυρικές ζώνες.

. «Είναι σαφές πως πρέπει να δημιουργηθεί μία ζώνη πλάτους την οποία θα οριοθετήσουν οι ειδικοί στην οποία δεν θα φυτεύσουμε πεύκα, θα φυτεύσουμε βραδύκαυστα. Και κάτι ακόμα, εάν πρέπει να κόψουμε ένα δέντρο για να σωθούν πολλά περισσότερα, θα πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε πιο εύκολα».

Ο πρωθυπουργός είπε πως θα εκδοθεί σήμερα κιόλας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να επιταχυνθεί, κάτι που είναι διασφαλισμένο από το Σύνταγμα, πως οι καμένες εκτάσεις θα αναδασωθούν. Αλλα οι ανεμογεννήτριες είναι πράσινης ενέργειας που είναι το μέλλον και με απόφαση του 2012 δεν εμποδίζουν το δάσος και δουλεύουν μαζί καλύτερα από τα δάση οι ανεμογενήτριες είναι το μέλλον. Μετάβαση σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών ρύπων χρησιμοποιώντας τον ήλιο και την θάλασσα.«Δεν χρειάζεται να καούν τα δάση για να φτιαχτούν ανεμογεννήτριες, μπορούμε να τις φτιάξουμε και μέσα στα δάση. Αυτή η δαιμονοποίηση των ανεμογεννητριών βρίσκεται απέναντι μας. Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι εχθροί, είναι σύμμαχοι», είπε χαρακτηριστικά. Ενώ πρόσθεσε πως «οι αντιεμβολιαστές υιοθέτησαν αυτές τις θεωρίες».

Τις αναδασώσεις θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες... Όχι το κράτος να αναλάβει τέτοιες δουλειές, μόνο ιδιώτες ,,,,ωρεεε υβρίδια που θα δουλέψουν ,,,,απλά δουλίτσες ,,,,γιατί μπορούσε να αναλάβει το πανεπιστήμιο και οι γεωπόνοι ,,με εργασία από ρυτινοπαραγωγούς και μελισσοκόμους και γενικά αυτούς που έχασαν την δουλειά τους ..Ιδιώτες γιατί???




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.